Keceli vállalkozás sikere Nyomtatás E-mail
2010. december 23. csütörtök, 10:37

Közel negyedszázada, hogy életre hívták Kecelen a Flora Virágfesztivált, amelyhez ebben az évben nyolcadik alkalommal csatlakozott a Keceli Fazekas Kiállítás és Pályázat.


A Bács-Kiskun Megyei Önkormányzat képviseletében Rideg László alelnök nyitotta meg a fesztivált a városi sportcsarnokban, melyen bemutatkozott több hazai vágott- valamint száraz virág és dísznövénytermelő kertészet, a kötészeti alkotások versenyében pedig nyolc hazai középiskola diákjai mérték össze tudásukat.

Mint azt az alelnök kiemelte, a Flora megyénk egyik legjelentősebb népművészeti, kulturális, virágkötészeti rendezvénye, amely nemcsak szemet gyönyörködtető kiállítás, hanem gasztronómiai, hagyományőrző, kulturális és egyben szórakoztató, valamint turisztikai program is.


Az ünnepélyes megnyitón részt vett Font Sándor országgyűlési képviselő, a DARFT elnöke, Gombás Attila, a Magyar Virágkötők, Virágkereskedők Szakmai Egyesületének elnöke, valamint Haszilló Ferenc, Kecel polgármestere, aki a vendéglátók nevében üdvözölte a megjelenteket.


A Flora kísérő rendezvényeként F. Mencsik Rita keceli zománcműves és keramikus, valamint Szentgyörgyi Erika festőművész kiállítása volt látható a könyvtárban. A fazekas kiállítást és találkozót Haszilló Ferenc polgármester köszöntője után Font Sándor országgyűlési képviselő nyitotta meg.

A képviselő kiemelte Kovács László kalocsai fazekasmester érdemeit, aki életre hívója, és azóta is lelkes „motorja”, szakmai irányítója a rendezvénynek., amelyen idén az ország minden részéről huszonnégy fazekas sereglett össze.

A megnyitón beszédet mondott F. Tóth Mária, a Nemzeti Erőforrás Minisztérium vezető főtanácsosa és jelen volt Imre Károly, a Bács-Kiskun Megyei közművelődési Intézmény igazgatója is.

További képek a cikk galériájában >> (Flóra 2010)

 


A cikkekhez és galériákhoz a hozzászólás csak regisztráció után lehetséges.

Cikk galériája

 

 
Hirdetés