Uniós színvonal a Fejes húsüzemben Nyomtatás E-mail
2010. november 24. szerda, 08:56

Új, mintegy 2000 négyzetméteres Húsüzemet adtak át november 6-án Kecelen. A Fejes és Társa Kft tulajdonosai, Fejes György vállalkozó és felesége Ágnes asszony, valamint gyermekeik ünnepélyes keretek közt nyitották meg a nemrégiben befejezett beruházás kapuját, melyen jelen voltak a keceli és környékbeli vállalkozók és vendégek, Font Sándor országgyűlési képviselő, valamint Haszilló Ferenc polgármester.

Az uniós követelményeknek a legmesszebbmenőkig megfelelő, komplett húsüzemben nem csak az évente mintegy 125 ezer sertés, szarvasmarha, valamint juh vágására alkalmas vágóhíd, hanem a modern feldolgozó üzem is helyet kapott, ahol hústermékeket állítanak majd elő.

A tulajdonosok nevében ifjabb Fejes György köszöntötte a megjelenteket, majd röviden ismertette a családi vállalkozás történetét és átadta a szót Haszilló Ferenc polgármesternek.
- A településünk kiegyensúlyozott gazdasági növekedésében és az itt élő emberek foglalkoztatásban betöltött szerepük miatt különösen figyelemre méltó a cégüket folyamatosan fejlesztő magánvállalkozók törekvése.

Az erős, magas technológiai színvonalat képviselő, versenyképes helyi magángazdaságok által befizetett adó a város számára is biztosítja a fejlesztési forrást. Ezzel az együttműködéssel közösen elérhetjük, hogy Kecel élhető településsé váljon, ahol az önkormányzat és a vállalkozók összefogásának eredményeként megteremtjük annak alapját, hogy a fiatal és idősebb nemzedék is megtalálja számításait- mondta a település első embere.


Font Sándor országgyűlési képviselő kiemelte, hogy a mezőgazdasági vállalkozásoknak köszönhetően a nemzetgazdasági termelés is fejlődik. Hangsúlyozta, hogy országosan térségünkben a legnagyobb az egy főre jutó vállalkozások száma, és ez nemcsak a helyi adók összegét növeli hatékonyan, de a tulajdonosok nagy szerepet vállalnak a munkahelyteremtésben is.


- Az országutakon sűrűn találkozhatunk a Fejes család termékeit szállító teherautókkal, bízom benne, hogy a termékskála kiszélesedésével a jövőben még több ilyen autó hagyja el ezt a térséget. Amit Kecelen a Fejes család megtestesít, nagyon fontos a jelenlegi kormányzat számára, hiszen az állattenyésztők számára biztosítanak biztos megélhetési forrást - mondta a DARFT elnöke.

Ezután Burányi Roland katolikus plébános megszentelte az üzemet, majd az ünnepélyes szalagátvágás után a jelenlévők megtekintették az új Húsüzemet.

 


A cikkekhez és galériákhoz a hozzászólás csak regisztráció után lehetséges.

 

 
Hirdetés