Kóstold meg az új boromat! Nyomtatás E-mail
2010. november 10. szerda, 13:39

Évek óta változatlan szlogennel hívja a kiskőrösi és a környékbeli települések borászait, valamint borlovagrendi tagjait hagyományos Márton-napi újbormustrára a Kiskőrösi Gondűző Borlovagrend és Kiskőrös Város Hegyközsége.

Ebben az évben is meghívták az új borév első minősítő kóstolójára a keceli, a soltvadkerti, az akasztói, a tabdi borbarátokat november 13 szombatra az István Borházba, hogy együtt mondjanak véleményt egy kötetlen beszélgetés alkalmával az újborokról.


Tavaly közel száz újbor érkezett a mustrára, melyeknek kóstolását kisebb csoportokban végezték a borászok


Mint azt Béleczki Mihály, a Gondűző borlovagrend nagymestere elmondta, az idei év időjárása sajnos egyáltalán nem kedvezett a szőlőtermésnek, ezért kíváncsian várják, hogyan sikeredtek az idei borok a tavalyihoz képest jóval rosszabb minőségű szőlőből.

Ahhoz, hogy valaki jó bort tudjon készíteni most igazán szükség volt a szakértelemre, a hozzáértésre és a megfelelő technológiára. Az őszinte véleménynyilvánítás és a baráti tapasztalatcsere segíti a borászokat a fejlődésben, a minőségi előrelépésben- mondta a nagymester.

A minősítéshez -  melyre ebben az évben is minden termelőt bíztatnak a szervezők – a helyszínen szombaton reggel 8-9 óra között leadni, fajtánként 3-3 palack, címke nélküli újbort.

 


A cikkekhez és galériákhoz a hozzászólás csak regisztráció után lehetséges.

 

 
Hirdetés