Házi segítségnyújtás Nyomtatás E-mail
2010. szeptember 28. kedd, 13:44

Az önkormányzati ellátási kötelezettség alá tartozó szociális alapszolgáltatásokat – étkeztetést, házi segítségnyújtást, családsegítést, nappali ellátást – nyújtó Humán Szolgáltató Központ szakmai munkájának értékelését is megvitatta szeptemberi ülésén a kiskőrösi képviselő-testület.
Az intézmény által ellátott valamennyi személyes gondoskodást nyújtó ellátásra kiterjedő ellenőrzést augusztusban végezték a Szociális és Gyámügyi Osztály szociális csoportjának munkatársai.
Az intézményt vezető Bengő Margit személyesen mondta el a képviselőknek, hogy a vizsgálat szerint a házi segítségnyújtásnál elvileg jogszabályt sértenek azzal, hogy az engedélyezett 39 fő helyett 72-nek nyújtanak ellátást.

Ennek hátterében az áll, hogy nincs minden ellátottnak szüksége a napi segítségre, és többen minimális időtartamban tartanak arra igényt. Azaz: a gyakorlat felülírja az elméletet.

Ezt az intézményvezető jogszabályi hiányosságnak véli, hiszen – mint mondja – a 72 fő gondozását maradéktalanul el tudják látni a jelenlegi létszámmal. A testület egyetértéséről tett bizonyságot, amikor egyhangúan elfogadta az értékelést.

 


A cikkekhez és galériákhoz a hozzászólás csak regisztráció után lehetséges.

 

 
Hirdetés