2 milliárd EU támogatás a fejlesztésekre Nyomtatás E-mail
2010. szeptember 28. kedd, 07:43

Kiskőrös város bevételei és kiadásai időarányosan egyensúlyt mutatnak a 2010 évi költségvetés félévi teljesítéséről szóló beszámoló szerint.

Ez azt jelenti – magyarázta a napirendi pont megvitatásakor a polgármester -, hogy jól gazdálkodva vigyáztunk a város pénzére. Domonyi László hozzátette, hogy ezt a könyvvizsgálói vélemény is alátámasztja, amely így fogalmaz: „az első félévben a gazdálkodó szervezetek kiegyensúlyozott gazdálkodást folytattak, ellátást akadályozó tényezők nem merültek fel”.

Ez után a 2010 évi költségvetés módosításáról döntöttek a városatyák, amire elsődlegesen a pályázati források beépítése miatt volt szükség. Mindkét napirendi pontot egyhangúan fogadta el a testület. Horváth János képviselő felhívta a figyelmet arra, hogy csaknem 2 milliárd forint Európai Uniós támogatást kap a város a fejlesztési projektekre.

Ennek elemei például a bölcsőde átépítésre nyert 61 millió, a szennyvíztisztítás, elvezetés fejlesztését szolgáló 17 millió, a járóbeteg szakellátás feltételeinek javítására fordítandó 510 millió, a szennyvízcsatorna bővítésére szánt 492 millió, a művelődési központ felújítására nyert 46 millió, a belterületi utak fejlesztését segítő 217 millió, valamint a városközpont rehabilitációjára költhető 490 millió forint támogatás.

 


A cikkekhez és galériákhoz a hozzászólás csak regisztráció után lehetséges.

 

 
Hirdetés