Tűzesetnek álcázott emberölés Kiskunhalason Nyomtatás E-mail
Írta: sajtoteam   
2017. június 28. szerda, 14:24

Emberölés bűntettének gyanúja miatt nyomoznak a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság nyomozói,

akiknek a körözés alatt álló 43 éves kiskunhalasi Szitás Károly személyében már gyanúsítottjuk is van. A férfi ellen kiadott elfogatóparancs eddig nem vezetett eredményre, de a bűnügyesek bizakodnak. Mint megtudtuk, az alapos felderítő munka már eddig is sok értékes információt hozott felszínre mind az áldozattal, mind a bűncselekménnyel összefüggésbe hozható Szitás Károllyal kapcsolatban.

 Az ügy előzménye, hogy június 13-án, reggel 7 óra körül a szomszéd tüzet észlelt a kiskunhalasi Kun téren lévő, egyik több család által lakott házban. A városi hivatásos tűzoltók szinte percek alatt a helyszínen voltak, a tüzet gyorsan eloltották. 

Az ilyenkor szokásos tűzvizsgálat szomorú eredményt hozott: az egyik szobában holtan találták az ott lakó 51 éves férfit. A halálesetre tekintettel a Kiskunhalasi Rendőrkapitányság közigazgatási hatósági eljárás keretében kezdte meg a vizsgálatot. Az elsődleges orvosi, majd orvos szakértői vélemény azonban azt valószínűsítette, hogy a férfi bűncselekmény áldozata. Erre tekintettel már komolyabb rendőri erők mozdultak meg. A városi rendőrkapitányságtól a rendkívüli halálesetek kivizsgálásában hatáskörrel rendelkező megyei rendőr-főkapitányság nyomozói vették át az ügyet, a bűnügyi helyszíni szemlét is ők folytatták le.

A nyomozás egyéb részletei nem ismertek, de annyi bizonyos, hogy a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság már a helyszínelés másnapján közleményt  adott ki, amelyben a rendőrök a bűncselekmény elkövetésével a kiskunhalasi 43 éves Szitás Józsefet hozták összefüggésbe. Információnk szerint Szitás lapzártánkig nem került rendőrkézre, a főkapitányság közleménye az alábbiakban olvasható.  

A Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság nyomozói kérik, hogy aki a képen látható férfi tartózkodási helyével kapcsolatban információval rendelkezik, hívja a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság Tevékenység-irányítási Központját a 06-76/513-356-os telefonszámon, illetve névtelensége megőrzése mellett tegyen bejelentést a nap 24 órájában ingyenesen hívható 06-80/555-111 „Telefontanú” zöld számán vagy a 107, 112 központi  segélyhívó telefonszámok valamelyikén.

 


A cikkekhez és galériákhoz a hozzászólás csak regisztráció után lehetséges.

 

 
Hirdetés