Csecsemő újraélesztő készüléket adományozott az MFB Nyomtatás E-mail
Írta: sajtoteam   
2017. június 26. hétfő, 15:21

Az élet egyik legszebb, egyben legrizikósabb pillanata a születés.

A statisztikák szerint ilyenkor az újszülöttek közel 10 százalékánál van szükség valamilyen segítségre a légzés beindulásához. Az esetek többségében elegendő az enyhe bőringer, de szükség lehet lélegeztetésre is - mondta dr. Korsós Judit, a Kalocsai Szent kereszt Kórház gyermekgyógyásza abból az alkalomból, hogy az intézménynek a Magyar Fejlesztési Bank (MFB) által adományozott újraélesztő és lélegeztető készüléket lapunknak bemutatta.

A főorvosnő elmondta: az osztály rendelkezik több hasonló eszközzel, ám az MFB-től nemrégiben átvett újraélesztő, lélegeztető készülék a legmodernebb orvostechnikát képviseli. A mintegy 600 ezer forint értékű gépet a szakorvosok különösebb felkészítés nélkül tudják használni, az ápolók pedig egy tanfolyam elvégzését követően válhatnak alkalmassá a valóban életet mentő készülék  alkalmazására.

Dr. Korsós Judit a nyilvánosság előtt mondott köszönetet a banknak az önzetlen támogatásért. Mint elhangzott, a kalocsai szülészeten a tavalyi év hasonló időszakához képest emelkedett a születések száma, de eddig szerencsére nem volt olyan szülési esemény, hogy az új készüléket használni kellett volna.

 


A cikkekhez és galériákhoz a hozzászólás csak regisztráció után lehetséges.

 

 
Hirdetés