Betyárjó buli Bócsán Nyomtatás E-mail
Írta: sajtoteam   
2017. június 26. hétfő, 15:16

Azaz teljes nevén: Kiskunsági Gulyásfesztivál, Pásztor- és Betyártalálkozót tartottak Bócsán.

A több mint ezer főt vonzó rendezvényre ragyogó időben került sor június 12-én. A gulyásfőző verseny csapatai már reggel megkezdték az előkészítést, szám szerint huszonhat bográcsban rotyogott a magyaros étek. Közben a jó hangulatról a kiskunhalasi néptáncosok gondoskodtak. A rendezvény különlegessége kétségkívül a rengeteg gyönyörű népviseletben és betyáros felszerelésben virító önkéntes volt, akik végig fenntartották az autentikus pusztai hangulatot.

A nap fénypontja a pusztai játékok voltak, amikor a legviccesebb, és egyben legbetyárosabb feladatokat kellett végrehajtani a négy versengő csapatnak. Bár nem mindig sikerült egyszerre lépni az óriás sítalpon vagy megkerülni létrával a szalmabálákat, a hangulatot azonban csúcsra járatták. Igazi kuriózum volt a szürkemarha bemutató (inkább kabaré a telitalálat narrációval!) valamint a betyár esküvő. A napot Jó Laci Betyár zárta hangulatos műsorával.

A gulyásfőző versenyre 3 csapat érkezett Kiskunhalasról, 2 csapat Bugacról, 7 csapat Soltvadkertről, 9 csapat Bócsáról, 1-1 csapat Gödöllőről, Pétfürdőről, Ceglédről, Nagykátáról, Pápáról. A puszta betyárjai címet a Kiskun Táncegyüttes (Kiskunhalas) érdemelte ki, a legegyedibb gulyást a Vári Szabó Betyárok készítették.

A Kiskunság gulyásmestere, I. helyezett: Bugaci Betyárok, II. helyezett: Vidám Csapat (Bócsa), III. helyezett: Bugaci Pásztorkonyha csapata lett.

 


A cikkekhez és galériákhoz a hozzászólás csak regisztráció után lehetséges.

 

 
Hirdetés