Újra van Paprika Múzeuma Kalocsának Nyomtatás E-mail
Írta: sajtoteam   
2017. május 29. hétfő, 15:21

Hogy mi köti össze a magdörzsölő fát, a csákányt, a szeletelőt, a rostát, a sorhúzó gereblyét és az aprómagszóró gépet?

Egykoron minden eszköz a kalocsai paprika termesztéséhez és feldolgozásához nyújtott segítséget. Most pedig kiállítási tárgyként idézik fel a régi időket.

Tovább bővült a Kalocsa Szíve Program alappilléreként létrehozott Látogatóközpont kínálata. Az érseki város és környékének nevezetességeit, látnivalóit, Kalocsa történelmi múltját és népművészeti értékeit bemutató épület pincéjében a Duna borrégió borait felvonultató tárlat mellett helyet kapott a megújult Paprika Múzeum is.

A fűszerpaprika eredetét és elterjedését, termesztését, feldolgozását és a híres paprikakutatók munkáját mutatja be a tárlat, mely a paprikatermesztéshez kapcsolódó szokásokat, hagyományokat és népművészeti motívumokat is felvonultatja. - Részben a régi kiállított anyaggal, melynek gerincét a Magyar Mezőgazdasági Múzeum és Könyvtár által összegyűjtött paprikatermesztéssel kapcsolatos eszközök és kiállítási tárgyak adják, részben pedig saját gyűjtésű anyaggal nyitottuk újra a múzeumot. – tájékoztatta lapunkat Guzsván Lászlóné, a Látogatóközpontot üzemeltető Paprikavilág Kft. képviseletében, aki elmondta, hogy a felújított és bővített anyag innentől kezdve állandó jelleggel, a Látogatóközpont nyitvatartási idejéhez illeszkedően bárki számára megtekinthető.

 


A cikkekhez és galériákhoz a hozzászólás csak regisztráció után lehetséges.

 

 
Hirdetés