Get Adobe Flash player
Kiskőrösi sikerek a diákolimpián Nyomtatás E-mail
Írta: sajtoteam   
2017. május 18. csütörtök, 09:05

A megye 52 iskolája közül a 2. legjobb eredményt érte el a KEVI

Kiválóan teljesítettek a Kecskeméten megrendezésre kerülő Megyei Úszó Diákolimpia döntőjén Pásztor Gyula, Czérna János, Horváth András, Dr. Fekete Zsombor és Miszlai Orsolya tanítványai. A Kiskőrösi Petőfi Sándor Evangélikus Iskola tanulói több alkalommal is dobogóra állhattak a rangos megmérettetésen, így a KEVI színeiben többen is az országos döntőbe jutottak.

Az 50 m. fiú mellúszás III. korcsoportjában Belán Gergő 1. helyezett lett, Lehoczki Dominik pedig a 3. helyen végzett. 50 m. lány mellúszás III. korcsoportjában Tóth Eszter 1. lett, így a dobogó legmagasabb fokára állhatott, míg Schwartz Korinna 4. helyen ért célba.

100 m. fiú gyorsúszás III. korcsoportjában Szikszai Soma 1. helyezett lett, míg a lányoknál a IV korcsoportban Verbélyi Liza 2. helyezettként ért célba. A 100 m. leány gyorsúszás III. korcsoportjában Schwarcz Korinna 2. helyezett, Tóth Eszter pedig 3. helyezett lett. A 100 m. fiú mellúszás V. korcsoportjában Podobni Péter 3. lett. A 100 m. fiú mellúszás IV. korcsoport Fődi János elsőként ért célba, így a dobogó legfelső fokára állhatott.

A kiskőrösi úszók a csapatversenyekben is kitűnően helyt álltak. A 4*50 m. leány gyorsváltó II. korcsoportjában a KEVI D csapata Pszota Kitti, Jonács Lili, Viktor Jázmin, Kelemen Hella 3. helyezett lett. A 4*50 m. fiú gyorsváltó IV. korcsoportjában a KEVI C csapata Patka Balázs, Szabó Ábel, Fődi János, Barcsik Zoltán 2. helyezést szerezte meg és ugyancsak ezüstérmes lett a 4*50 m fiú gyorsváltó III. korcsoportjában a KEVI B csapata Szikszai Soma, Lehoczki Dominik, Belán Gergő, Boldoczki Róbert. A 4*50 m leány gyorsváltó IV. korcsoportjában KEVI F csapata Krahulecz Viktória, Podobni Nóra, Kiss Viktória, Verebélyi Liza bronzérmesek lettek, míg a III. korcsoportban a KEVI E csapata Seidel Karmen, Pszota Réka, Tóth Eszter, Schwarcz Korinna a dobogó legfelső fokára állhatott, megszerezve a jogot az országos döntőben való részvételre a több első helyezettel együtt.

Pásztor Gyulától megtudtuk, hogy sajnos ez évben a diákolimpia elvesztette „diák” jellegét, hiszen olyan profi úszók számára is engedélyezték a versenyzést, akik nemcsak heti többször edzenek, de hétvégente versenyekre is járnak. Ez főként a gyorsúszóknál jelentett hátrányt, akik így is kimagasló eredményeket értek el, csak pár tizeddel csúsztak le a továbbjutásról. Az edző elmondta, azt is, hogy a Debrecenben megrendezett döntőről sajnos rossz szájízzel tértek haza.

- Öt éve járok már diákolimpiai versenyekre, de ilyen rosszul megszervezett még egyik sem volt. A 4*50 méteres leány gyorsváltónk harmadikként ért célba, a lányok iszonyatosan örültek, hiszen ilyen jó eredményt még sosem értünk el, nem beszélve arról, hogy ez a továbbtanulás esetén plusz 10 pontot jelent mindannyiuknak. Sajnos az eredményhirdetésnél derült ki, hogy óvás miatt mi a 4. helyre csúsztunk vissza. Úgy érzem, joggal keseredett el mindenki. Természetesen nem hagyjuk annyiban a dolgot és mindent megteszek a diákszövetségnél azért, hogy legalább a felvételi plusz ponttól ne fosszák meg a lányokat, hiszen ragyogóan teljesítettek – mondta el Pásztor Gyula, aki hozzáfűzte, hogy a szakmai munkát továbbra is nagy lendülettel folytatják. Májusban háziverseny lesz majd, ahová a környező települések úszói kapnak meghívást. Erre kiváló felkészülést biztosított a Gödön megrendezett országos verseny, ahol Boldoczki Róbert korosztályában mellen aranyérmet szerzett, gyorsúszásban pedig harmadik lett. A Kiskőrösön edző csengődi Antal Mirjam szintén jól teljesített, mellúszásban és hátúszásban is aranyat szerzett, Barcsik Zoltán pedig szintén két éremmel tért haza, mellúszásban ezüstöt, gyorsban pedig bronzérmet szerzett.

      

Felső sor (balról – jobbra) Barcsik Zoltán, Fődi János, Szabó Ábel, Patka Balázs, Tóth Eszter, Schwarcz Korinna, Seidel Kármen, Pszota Réka, Podobni Nóra, Kiss Viktória, Verebélyi Liza, Krahulecz Viktória

Alsó sor: Szikszai Soma, Boldoczki Róbert, Lehoczki Norbert, Belán Gergő, Pásztor Gyula (edző)

 


A cikkekhez és galériákhoz a hozzászólás csak regisztráció után lehetséges.

 

 
Hirdetés