Kft felel a János Vitézért Nyomtatás E-mail
Írta: sajtoteam   
2017. április 27. csütörtök, 07:42

KISKŐRÖS - A János Vitéz Látogatóközpont intézményi átszervezéséről a legutóbbi testületi ülésen döntöttek.

Ez szükséges ugyanis ahhoz, hogy az országosan egyedülálló turisztikai attrakció üzemeltetése hatékony és gazdaságos legyen.

Kiskőrösön a János Vitéz Látogatóközponttal egy a nem-formális oktatás innovatív válfaját képviselő turisztikai attrakció épült. A tavaly szeptember óta látogatható, hazánkban egyedülálló installációs eszközöket és a megértést segítő multimédiás felületeteket felvonultató látogatóközpont új szemszögből ismerteti meg az érdeklődőket Petőfi Sándor János Vitéz című művével.

A Petőfi Szülőház és Emlékmúzeum egységeként működő látogatóközpont kapcsán mára világossá vált, hogy azt „turisztikai attrakcióként” kell üzemeltetni ahhoz, hogy a pályázatban vállalt indikátorok teljesíthetőek legyenek. Ezt azonban csak egy gazdasági társaságban lehet hatékonyan és rugalmasan megvalósítani, ugyanis a jelenlegi intézményi forma ezt nem teszi lehetővé. Ezért a képviselő-testület úgy döntött, hogy ahhoz, hogy a János Vitéz Látogatóközpont feladatellátását és üzemeltetését magas színvonalon, hatékonyan és gazdaságosan tudja biztosítani az önkormányzat, elengedhetetlen az intézmény átszervezése. Ezért a honatyák úgy döntöttek, hogy a jövőben a látogatóközpont szakmai feladatellátását és üzemeltetését a KŐRÖSSZOLG Kiskőrösi Önkormányzat Településüzemeltetési Szolgáltató Közhasznú Nonprofit Kft. végzi majd. Az átszervezéssel a látogatóközpont továbbra is az önkormányzat felügyelete alatt marad, a feladat ellátására az önkormányzat működési támogatást biztosít a Kőrösszolg Kft. részére. Az ellátandó feladatok elvégzését a Kft. az intézmény személyi állománya egy részének továbbfoglalkoztatásával kívánja megoldani.

A testületi ülésen Domonyi László polgármester elmondta, hogy a Kőrösszolg Kft. másfél éves fennállása alatt bebizonyosodott, hogy hatékonyan látja el a rábízott köztisztaság és parkfenntartási, sport- és rendezvényszervezési, valamint intézményüzemeltetési feladatokat. Beszámolási- és elszámolási kötelezettségének mindig határidőben eleget tesz, így szinte biztos, hogy ezen új feladattal is megbirkózik majd.

 


A cikkekhez és galériákhoz a hozzászólás csak regisztráció után lehetséges.

 

 
Hirdetés