Get Adobe Flash player
Örömmel fogadták Feri atyát Nyomtatás E-mail
Írta: sajtoteam   
2017. február 13. hétfő, 10:11

Új katolikus plébános szolgál Bócsán

Mezei Ferenc nem ismeretlen a bócsaiak előtt: soltvadkerti káplánként rendszeresen gondozza a híveket. 2016 őszétől Tázlár mellett Bócsa is a szolgálati területéhez tartozik.

- Örültek nekem, amikor megtudták, hogy én leszek a plébános — mondja boldogan, amikor találkozunk. Ismernek, hiszen „csak a szomszédból” járok át. Jól működő közösségnek tartom a bócsai katolikusokat. A gyerekeket kihívom az oltár elé a Miatyánkhoz — és egyre többen vagyunk!

A hétközi hajnali misékre 30-40-en járnak, de vasárnaponként, különösen a karácsonyi időszakban 60-80-100 ember is eljött. Ha megmarad ez a lelkesedés, nagy dolgokat lehet véghezvinni Bócsán. A katolikus egyházban a püspök, illetve a Kalocsa-Kecskeméti Egyházmegyében az érsek helyezi ki a papokat az egyes plébániákra, egyházközségekbe. Tőlem azt várják el, hogy ugyanazzal a lelkesedéssel dolgozzam itt, mint Tázláron. Igyekezni fogok!

  

Mezei Ferenc Kiskunmajsán született. 2002. augusztus 15-én szentelték pappá. Ezt követően káplánként szolgált Mélykúton, Bácsalmáson és Soltvadkerten, ezzel együtt pedig Bócsán. Plébánosi munkáját Kecskemét-Hetényegyházán kezdte meg, majd Tázlárra került, ahol 7 éve látja el a híveket. 2016. október 1-jétől a bócsai plébánia is az ő területe lett.

 


A cikkekhez és galériákhoz a hozzászólás csak regisztráció után lehetséges.

 

 
Hirdetés