Esküvőre vagyok hivatalos, de mit vegyek fel? Nyomtatás E-mail
Írta: sajtoteam   
2017. február 10. péntek, 09:03

Szinte nincs olyan ember, aki élete során ne kapna legalább egy esküvőre meghívót.

Már gyerekként megtanuljuk, hogy ez különleges alkalom, ilyenkor illik szépen felöltözni. Nem lehet kifogás, hogy gyűlölöm a magas sarkút, vagy ki nem állhatom az öltönyt, és sose hordok nyakkendőt, mert szorít. Azért melegítőben és farmerben mégsem lehet megjelenni. Vannak, akik kifejezetten élvezik, hogy ilyenkor végre elegáns ruhatárukat is megvillanthatják, míg másoknak csak nyűgöt jelent kiválasztani az esküvős szettet. Napjainkban öltözési dilemmáinkkal már nem vagyunk annyira magunkra hagyva, ugyanis egyre több meghívón már azt is feltüntetik, hogy milyen jellegű esküvőt terveznek és milyen öltözetet várnak el tőlünk. Egy romantikus tengerparti esküvőnél nem játszik sem a tűsarkú sem az öltönycipő, de ebben egy erdő szélén álló kis kápolnát is nehéz lenne megközelíteni. Egyre többen vannak, akik a lakodalom helyett inkább party-t adnak, és ha nincs lehetőségünk az esküvő után átöltözni, akkor bizony feszengeni fogunk a kiskosztümünkben. Úgyhogy amikor meghívást kapunk egy rendhagyó esküvőre egész nyugodtan kérdezzünk rá, hogy milyen jellegű lesz az esemény. Azonban vannak olyan szabályok, amelyeket soha, semmilyen körülmények között nem illik megszegni!

A protokoll szabályai szerint a nappali nem diplomáciai események félünnepélyesnek minősülnek, így ha meghívón nincs az öltözetre vonatkozó előírás akkor a meghívottaknak félünnepélyes öltözetet kell ölteni.

Férfiak esetében ez sötét árnyalatú öltönyt, fehér inget jelent nem élénk vagy feltűnő mintás nyakkendővel, sötétbarna vagy fekete cipővel. Nőknél nappal kosztümöt, esetleg egybeszabott ruhát, este kisestélyit, ruhához illő cipőt, harisnyát illik viselni a ruhával színben, stílusban harmonizáló kiegészítőkel.

  

Kerülendő a tiszta fekete (nem gyászolni megyünk), a tiszta fehér (ezt már a menyasszony lestoppolta) valamint a teljesen piros kombináció is (sokan még a piros színű menyecskeruhát részesítik előnyben). Kerülni kell továbbá a nagyon feltűnő élénk színeket, valamint minden olyan túlzást, legyen az ékszer, smink vagy parfüm, amivel a menyasszonyról elvonjuk a figyelmet! Most övé a főszerep!

Fontos azt is megemlíteni, hogy templomi esküvő esetében a templomba nem illik fedetlen vállal, mély dekoltázzsal, vagy túlzottan rövid szoknyában belépni. Ha mégis, akkor legyen nálunk boleró, vékony blézer vagy stóla, amelyet felvehetünk, mielőtt belépnénk a templomba.

     

 


A cikkekhez és galériákhoz a hozzászólás csak regisztráció után lehetséges.

 

 
Hirdetés