Gondolatok a házasságról Nyomtatás E-mail
Írta: sajtoteam   
2017. február 09. csütörtök, 09:49

Ha még nem tudod, milyen idézetet legyen a meghívódon, és nem szereted sem Cohello-t sem a nagy klasszikusokat, akkor íme egy két ötlet.

„Te vagy minden. Egy hihetetlen erős kötelék. Ami köt, mégis szabadságot ad. Neked és nekem egyaránt. És most már teljesen rá merem bízni magam erre a kötelékre. Hiszek benne. Velem vagy, veled vagyok. Bárhol, bármikor. Ha nem látlak, ha nem hallom a hangod, akkor is. Az igaz szeretetben.”

(Csitáry-Hock Tamás)

 

„A jó házasságban nincs egyenlőtlen és egyenlő. Mindkét fél hiányt tölt be a másikban, mindkettő gondolatot ad a gondolatnak, célt a célnak, akaratot az akaratnak, s így gazdagodnak ők. Egy lélek és egy test. Együtt dobbanó szív: egy élet.”

(Alfred Tennyson)

 

„A hirtelen támadt szerelem, amely házasságot indít, igazgyöngy, gyémánt, drágakő, melyet a legnagyobb művész csiszolt, kincs, amelyet a szív legmélyén kell elrejteni.”

(Honoré de Balzac)

    

    

 

„Azzal kelj egybe, akihez hűnek lenni annyi, mint magadhoz hű maradni.”

(Kornis Mihály)

 

„A közhittel ellentétben sok szerelmi kapcsolatot nem fojt meg a házasság, inkább átformálja, megérleli, megnemesíti azokat. Az égig lobogó lángok parázslássá finomodnak, élethossziglan melengetik a feleket.”

(Vavyan Fable)

 

„A szerelem nem abból áll, hogy egymásra nézünk, hanem abból, hogy egy irányba nézünk.”

(Antoine de Saint-Exupéry)

 


A cikkekhez és galériákhoz a hozzászólás csak regisztráció után lehetséges.

 

 
Hirdetés