Get Adobe Flash player
Tajwan segített Kecelen Nyomtatás E-mail
Írta: sajtoteam   
2011. november 24. csütörtök, 07:35

Négyezer dollárt ajándékozott Marietta Kao Liau, a tajwani nagykövet asszony a keceli Csendes Ősz Idősek Otthonának, hogy a lakók mindennapjait megkönnyítő eszközöket, felszereléseket tudjanak vásárolni. Mint azt Cserni Zoltánné igazgató asszony elmondta, a pénzből többek között ülőmérleget, ágyazó-kocsikat és paravánokat vettek.

A nagykövet asszony személyesen tett látogatást november 10-én az otthonban, ahol Haszilló Ferenc polgármester megköszönte a nagylelkű támogatást. Az idős emberek saját készítésű ajándékokkal viszonozták a felajánlást. 

A taiwani nagykövet asszonynak Lezsák Sándor, az országgyűlés alelnöke javasolta támogatásra a keceli idősek otthonát. Mint azt Marietta asszony elmondta, ők alapjában véve szeretnek örömet szerezni.

- Van egy kínai mondás, miszerint az igazi boldogság az, ha másokért tehetünk valamit. Régebben Taiwan népe is nagyon sok külföldi segítséget kapott, most, hogy már anyagilag megengedhetjük, mi is szeretnénk a rászorulóknak adni. Hazánkban nagy tisztelet övezi az idős embereket, fontos számunkra, hogy kiváló ellátásban részesüljenek, úgy, ahogy itt is látjuk.

Mint azt a nagykövet asszony kiemelte, nagyon megtetszett neki Kecel városa, és az idősek otthona is kellemes, meghitt hangulatot áraszt. A Kecelen tapasztaltakat példaként állítja más települések lakói elé.

A tajwani nagykövet asszony meghatottan fogadta a Csendes Ősz Idősek Otthona lakóinak saját készítésű ajándékait. 

 


A cikkekhez és galériákhoz a hozzászólás csak regisztráció után lehetséges.

 

 
Hirdetés