Get Adobe Flash player
Szakmabörze: mi legyek? Nyomtatás E-mail
Írta: sajtoteam   
2011. november 22. kedd, 07:44

 

Pályaválasztási kiállításon kínálta képzési lehetőségeit városunk két középiskolája november 15-és 16-án a Wattay iskola tornatermében. A standokon bemutatkozott a Kőrösi Szerszámüzem Kft., Gohér Mihály asztalosmester, az M+F Autó Kft., a Protokon Kft., az Agroline Kft., a munkaügyi központ, valamint az Eckerle Industrie Kft. 

A vendéglátó intézmény nevében Antalfi Antal igazgató mondott köszöntőt. Mint mondta, pár hónap múlva a nyolcadikosoknak nehéz és felelősségteljes döntést kell hozniuk a jövőjüket illetően. Ehhez kívánnak segítséget nyújtani. Domonyi László polgármester is üdvözölte a börzét, mely által a pályaválasztás előtt álló fiatalok bepillantást nyerhetnek az egyes szakmákba.

Ördög Nóra, a megyei Kereskedelmi és Iparkamara szakképzési irodavezetője nyitóbeszédében kiemelte a kétkezi szakmunka jelentőségét, valamint hangsúlyozta, mennyire fontos, hogy találkozzanak a munkaerőpiac igényei és a pályaválasztás előtt állók elképzelései. Véleménye szerint a kiállítás nem csak a gyerekeknek, hanem a szülőknek, a pedagógusoknak, valamint a munkavállalókat foglalkoztató gazdasági társaságoknak is reális képet ad a kiskőrösi képzésekről.

Mint mondta, a Wattay középiskola három, ösztöndíjjal is támogatott hiányszakmának minősülő képzést indít: géplakatos, szerkezetlakatos, valamint hegesztő szakmákban.

A börzén a Wattay fodrász, gépi forgácsoló, cad-cam informatikus, hegesztő, szerkezetlakatos, bútorasztalos, karosszérialakatos, járműfényező, festő, díszítő, mázoló és tapétázó, statisztikai és gazdasági ügyintéző, marketing és reklám ügyintéző, irodai asszisztens, élelmiszer- és vegyi áru eladó képzéseket kínált. A Petőfi gimnázium pedig a kertész- és növényvédelmi technikus, bor- és pezsgőgyártó technikus képzéseit ajánlotta.

 


A cikkekhez és galériákhoz a hozzászólás csak regisztráció után lehetséges.

 

 
Hirdetés