Tabdi: hőszigeteléssel csökkentik a költségeket Nyomtatás E-mail
Írta: sajtoteam   
2011. november 18. péntek, 07:41

 

Költséghatékony energiagazdálkodásra térnek át a tabdi iskolában és óvodában – kaptuk a hírt Fábián Sándor polgármestertől, aki elmondta, a fejlesztés a kisiskolák részére kiírt Nemzeti Erőforrás pályázaton elnyert támogatás valamit önkormányzati forrásból valósul meg. 

A beruházás összköltsége meghaladja a 9 millió forintot, melyből az önkormányzat 4 millió forintot biztosít, a költségvetésbe beépített idei fejlesztési alapból. 

Az óvoda 20 éves gázkazánját lecserélik egy turbokondenzációs, külső-belső hőmérsékletkövető automatikával ellátott fűtőberendezésre. Az általános iskola szintén ilyen korszerű, energia hatékony kazánt kap. A fűtéskorszerűsítés mellett a később készült épületszárnyban két osztályterem és a napközis foglalkoztató külső hőszigetelése is a projekt része. 

- Ezen az épületrészen az összes nyílászárót kicseréljük: 22 tetőtéri ablakot és 13 további nyílászárót váltunk fel műanyag hőszigeteltre. A cél az energiaköltségek csökkentése. A beruházással az önrész mértéke várhatóan 2 év alatt megtérül – véli Fábián Sándor polgármester.

 


A cikkekhez és galériákhoz a hozzászólás csak regisztráció után lehetséges.

 

 
Hirdetés