Bazi nagy görög kaland Nyomtatás E-mail
Írta: sajtoteam   
2011. november 03. csütörtök, 07:29

A Petőfi Sándor Gimnázium és Kertészeti Szakközépiskola nemzetközi kapcsolatainak köszönhetően idén szeptemberben hat diák utazott a napsütötte Görögországba, ahol megismerkedtek a fogadó intézmény hagyományaival, oktatási rendszerével. A nyolcnapos kalandról fáradtan, de élményekben gazdagodva tértek haza.

- Lavati Roberta tanárnő vezetésével heten indultunk a nagy útra, a legnagyobb izgalmat a másfél órás repülőút jelentette számunkra – mesélik a diákok. - Görögország második legnagyobb városában, Thessalonikiben ismerős arcok fogadtak bennünket, hiszen az ottani amerikai alapítványi farmeriskola diákjai közül néhányan már jártak nálunk Kiskőrösön. 

A csereprogram során négy alkalommal vettünk részt szakmai gyakorlaton: tojást válogattunk, salátát ültettünk. Megismerkedtünk az ottani borászati technológiai eljárásokkal, illetve a különböző termékek csomagolásába is besegítettünk. Természetesen sokat kirándultunk is: Thessaloniki nevezetességein kívül meglátogattuk Nagy Sándor édesapjának, II. Philippos királynak a sírját, illetve jártunk Kopaniban, ahol egy régi piacon ízelítőt kaptunk a tradicionális görög hétköznapokból, ételekből. S ha már Görögország, természetesen nem maradhatott ki a tengerben való megmártózás sem! Hét közben az iskola kollégiumában aludtunk, azonban a hétvégét családoknál töltöttük, aminek köszönhetően szintén életre szóló élményekben gazdagodtunk. 

Köszönjük mindenkinek – szüleinknek, iskolánknak, kollégiumi alapítványunknak, vendéglátóinknak – hogy lehetővé tették számunkra a kirándulást.

Orcsik Dóra, Dulai György, Galog Mátyás, Bozó Bence, Gmoser István és Bognár Árpád

A cserediákok a farmeriskola szakmai gyakorlatán is részt vettek.

Megismerkedtek a görög borászati technológiákkal is.

 


A cikkekhez és galériákhoz a hozzászólás csak regisztráció után lehetséges.

 

 
Hirdetés