Az időseket köszöntötték a Jó Pásztor Otthonban Nyomtatás E-mail
Írta: sajtoteam   
2011. október 26. szerda, 06:22

„Megrepedt nádat nem tör el, a pislogó gyertyabelet nem oltja ki…” (Ézsaiás 42:1-4)

Ezt az igét választotta Luptákné Hanvay Mária lelkésznő a Jó Pásztor Szeretetotthon idősek napi ünnepségére október első vasárnapján. Prédikációjában hangsúlyozta: Istennek akkor is értékesek vagyunk, ha már nem vagyunk erőnk teljében, ha betegség gyötör, ha mások esetleg már nem tartanak fontosnak bennünket. Hiszen mindenkinek van feladata, még idős korban is - emelte ki a lelkésznő.

Lupták György esperes és Domonyi László polgármester köszöntötték az egybegyűlteket, a közel negyven lakót, az idősek napközijébe járó csoporttagokat és a hozzátartozókat, vendégeket. A polgármester gyermekkorának kedves pillanatait elevenítette fel, mesélt a nagyapjával átélt közös emlékekről. Amikor lovaskocsival mentek a szőlőültetvényekre és munka után, jóízű beszélgetés mellett együtt fogyasztották el az estebédet. 

Kedves pillanata minden évben az ünnepségnek, amikor az otthon két legidősebb lakóját köszönti Domonyi László és Szabóné Lovász Márta képviselő asszony. Idén a 92 esztendős Brada Istvánné Zsuzsika néni és a 89 éves Szabó András kapta a szeretet virágcsokrát.

A Harangvirág Evangélikus Óvoda kicsinyei Bengőné Nagy Mária és Horváthné Gyöngyösi Éva óvónők segítségével, kedves műsorral lepték meg az időseket. A keresztyén délelőttökön tanult verseket, dalokat Farkasné Gombár Ildikó hitoktató gitárjátéka kísérte.

Molnár Pálné Erzsike szavalata sokaknak csalt könnyeket a szemébe. Várnai Zseni: Szolgálj szívem! című költeményét mondta el. A meghitt hangulathoz Kohout János szavalata és a csodálatos betétdalok is hozzájárultak.

Az ünnepség után Kissné Volák Ildikó intézményvezető mondott köszöntőt, majd szeretetvendégségbe invitálta a jelenlévőket, melyet a ragyogó napsütésnek köszönhetően az udvaron tartottak.

 


A cikkekhez és galériákhoz a hozzászólás csak regisztráció után lehetséges.

 

 
Hirdetés