Speciális: mindenkiből kihozzák a legjobbat Nyomtatás E-mail
Írta: sajtoteam   
2011. október 17. hétfő, 06:25

A speciális iskolában úgynevezett témahéten mutathatják meg a diákok, hogy ki miben jeleskedik. A „Hurrá kezdődik az iskola!” mottóval meghirdetett programban minden osztály szerepelt. Teret kapott a sport, a képzőművészet, színi előadások, és idén először a roma tánc is. A témahét-program végigkíséri az egész tanévet, a diákok szeretnének fellépni, bemutatkozni a város nyilvános rendezvényein is. 

- Az új tanév első napjaiban folyamatosan zajlottak a versenyek a speciális iskolában. Mindemellett olyan embereket is meghívtunk az iskolába, akik valamiben kiemelkedők, különlegesek. Köztük egykori diákjainkat is, akik - példaképként állítva a gyerekek elé - tehetségüknek köszönhetően sokra vitték - mondta Markó Ibolya, általános igazgató-helyettes, a témahét fő koordinátora.

A speciális iskola idén rendhagyó tanévet kezdett, hiszen egy igazgatóság alá vonták őket a kecskeméti Juhar utcai Közoktatási Gyermekvédelmi és Szociális Intézménnyel. Mint azt Radicsné Szerencsés Terézia igazgató asszonytól megtudtuk, az év kiegyensúlyozottan indult az összevont, mintegy százharminc fős tantestület számára. A kollégák most ismerkednek egymással, ezt segítik a közös programokkal. Túl vannak az alakuló értekezleten, és elfogadták a közös alapdokumentumokat is. Terveik között számos, óra- és foglalkozáslátogatás szerepel a tanév során. 

Az iskolát érintő változások azonban nem fejeződtek be ennyivel. Januártól a kormányhivatal lesz az új fenntartója az összes megyei intézménynek, köztük a kiskőrösi speciális iskolának is. Dr. Kerényi János kormánymegbízott szerint az intézmények dolgozói biztonságban érezhetik magukat, a jövőben is szükség lesz a munkájukra.

 


A cikkekhez és galériákhoz a hozzászólás csak regisztráció után lehetséges.

 

 
Hirdetés