Csővári Csilla - Koncertjére megtelt a nézőtér Nyomtatás E-mail
Írta: sajtoteam   
2011. szeptember 13. kedd, 06:36

Zsúfolásig megtelt a zeneiskola díszterme, de még az előtér is Csővári Csilla koncertjén. A kiskőrösi származású fiatal tehetség örömmel vállalta a fellépést. Mint elmondta, nagyon ritkán tud csak hazajönni, de szívében mindig is kiskőrösinek érzi magát. A kölni operaház szopránénekese első alkalommal lépett fel Fejes Krisztina zongoraművésszel a helyi közönség előtt 

Korábban Boldoczki Gábor trombitaművész kérte fel a hölgyeket egy német koncertre, ahol Liszt, Schumann és Kodály dalokat adtak elő, most ugyanezzel a repertoárral érkeztek Kiskőrösre.

A közönség soraiban meghatottan figyelte a produkciót Farkasné Szabolcsi Ildikó, aki annak idején pályájára indította Csillát. Mint a művésznő elmondta, a kiskőrösi zeneiskolában szerette meg az éneklést. A középiskolát követően a Zeneakadémián énekművész-tanár szakon végzett, majd két évig tanult Berlinben, ahol operaénekesi valamint dal és koncert énekesi diplomát szerzett. Felvették a Kölni Operaház stúdiójába, ahol két évig énekelt Mozart, Verdi és Offenbach operáiban. Felsorolni is hosszas lenne, hány sikerrel futó darabban szerepelt Csővári Csilla, akit a Kölni Operaház évadzáró ünnepségén a város szülöttjéről elnevezett legmagasabb zenei kitüntetéssel, az Offenbach díjjal jutalmaztak.

 


A cikkekhez és galériákhoz a hozzászólás csak regisztráció után lehetséges.

 

 
Hirdetés