Get Adobe Flash player
Dr. Kerényi szegte meg az új kenyeret Nyomtatás E-mail
Írta: sajtoteam   
2011. szeptember 01. csütörtök, 06:29

Szentmisével vette kezdetét államalapító Szent István királyunk ünnepe a katolikus templomban augusztus 20-án. A szentmise után a templom előtti kis téren folytatódott a megemlékezés, ahol Fábián Andrea szavalatát követően dr. Kerényi János kormánybiztos, országgyűlési képviselő mondott ünnepi köszöntőt.

- Ahogy elődeink ereje és hite kitartott, úgy nekünk sem szabad megtörnünk. Ahogyan az ő erőfeszítéseik meghozták a várva várt sikert, úgy a mi munkánk gyümölcse is meg fog érni. Ma a magyarság ellenségei nem fegyverrel törnek ránk. Az eladósodás és az ebből fakadó kiszolgáltatottság lényével fenyegetnek. Egy éve elindultunk a helyes úton, erről nem szabad letérnünk, s közben hinni kell magunkban, hinni az összefogás erejében. Megkezdődött egy igazságosabb nyugdíjrendszer kialakítása, egy egyszerűbb, mindenki számára átláthatóbb közigazgatási rendszer létrehozása. Túl vagyunk egy sikeres európai uniós elnökségen, az új alkotmány pedig megfelelő alapokat biztosít egy új és erős Magyarország megteremtéséhez - hangsúlyozta dr. Kerényi János. 

Az ünnepi beszéd után az ünneplő közösség Takácsné Gyöngyösi Katalin vezetésével elénekelte a Szózatot, majd dr. Kerényi János megszegte a megszentelt ünnepi kenyeret, melyből mindenkinek jutott a megáldott bor mellé.

 


A cikkekhez és galériákhoz a hozzászólás csak regisztráció után lehetséges.

 

 
Hirdetés