Get Adobe Flash player
Gyerekkoponyát emelt ki a markoló Nyomtatás E-mail
Írta: sajtoteam   
2011. augusztus 15. hétfő, 06:26

 

Emberi csontokra bukkantak a városközpontban, a Lidl áruház és a Petőfi téri park között végzett földmunkálatokat során.

A Lidl áruházlánc kiskőrösi üzlete többletenergia igényt jelentett be a DÉMÁSZ-nál. Az engedélyek átvétele után megkezdődtek a saját finanszírozású földmunkálatok. A parkolótól a városközpont irányába felszedték az útburkolat szélét és a járdát, amikor mindenki meglepetésére a markoló egy emberi koponya és gerincdarabot emelt ki a földből. A munkások azonnal jelentették az estet a rendőrkapitányságnak, valamint a Démász illetékeseinek. A hatóság a vizsgálat idejére felfüggesztette a munkálatokat és kérte a Bács-Kiskun Megyei Múzeum régészeti osztályát, végezze el a szükséges leletazonosítást.

Július 12-én Wilhelm Gábor régész érkezett Kiskőrösre, aki megállapította, hogy több emberi testmaradvány, különböző korú és nemű személyektől származó csontok találhatók a Kossuth utca és az Országzászló környékén a föld alatt.

Vélhetően az 1973-ban végzett talajfeltöltés során kerülhettek a csontok a városközponti utak alá, egy korábbi temetőhalomból. Az emberi csontmaradványok 50 és 100 év körüliek lehetnek. A feltárt leleteket elszállították, vizsgálatuk jelenleg is folyik.

 

 


A cikkekhez és galériákhoz a hozzászólás csak regisztráció után lehetséges.

 

 
Hirdetés