Erdélyben tündökölt a Szivárvány Nyomtatás E-mail
Írta: sajtoteam   
2011. július 26. kedd, 06:25

Erdélyi testvérek meghívására Homoródfürdőn tett látogatást a kiskőrösi Szivárvány Néptánc Együttes. A négynapos kiránduláson nem maradhatott el a magyar történelmi nevezetességek megtekintése sem. 

A túrát Déva várával kezdték, majd a Tordai hasadék és a sóbánya bejárásával folytatták. Estére értek Benedek Lukács panziójához, aki figyelmes gazdaként fogadta a megfáradt, de számos élménnyel gazdagodott csoportot. A házigazda a hagyományos homoródfürdői Nemzetközi Lovasnap és fogathajtó verseny alkalmából kérte fel a kőrösi táncosokat, hogy szórakoztassák a nagyérdeműt egy-egy versenyszám között. Ebben aztán hiba nem volt! Suba Éva tanítványai ropták a táncot, ahogy illik. S bár a füves talaj nehezítette a mozgást, a vendéglátók szeretete és tisztelete mindent kompenzált. 

Az együttes magával vitte a salgótarjáni Tücsök zenekart, így élőzenére, kedvük szerint forgatták a párjaikat. Kiváló ellátásban részesültek, amit ezúton is köszönnek Benedek Lukács családjának, aki a versenyt követően elvitte őket Ilona-völgybe is, egy lovas kocsikázásra. A fiúk még a lóhátra is felpattantak… A fellépést egybekötötték egy kellemes kirándulással: megnézték a természeti szépségekben bővelkedő Békás-szorost és a Gyilkos-tó környékét. Legközelebb Gyetvára mennek a 46. Nemzetközi Folklór Fesztiválra, majd július végén Bánkra a Nógrád megyei nemzetiségi fesztiválra. Augusztusban Bösztörpusztán a Magyarok Világnapján szórakoztatják a közönséget, és közben folyamatosan készülnek a szeptemberi Kiskőrösi Szüreti Napokra. Ahol az idén is saját sátrukban várják a népzene és néptánc iránt érdeklődőket: gyermekjátékokkal, élőzenével, valamint táncházzal. 

 


A cikkekhez és galériákhoz a hozzászólás csak regisztráció után lehetséges.

 

 
Hirdetés