Közel hatvanezer látogatója volt 2018-ban a Paks II. országjáró kiállításának Nyomtatás E-mail
Írta: sajtoteam   
2019. január 24. csütörtök, 10:22

 

Tartalmas évet hagyott maga mögött a Paks II. Atomerőmű Zrt. tájékoztató kamionja: mintegy hatvanezer látogatót fogadott 2018-ban. Nyolc fesztiválon járt az interaktív kiállítás amellett, hogy Zala, Vas, Győr-Moson-Sopron megye nagyobb településeit és több budapesti kerületet is felkeresett.

 

A zalai megyeszékhelyen, Zalaegerszegen kezdte az elmúlt évet a 2017 júniusára külsejében és tartalmában is megújult tájékoztató kamion. A Paks II. Atomerőmű Zrt. mobil kiállítása a legfontosabb információkat „viszi házhoz” az atomenergia biztonságos és klímabarát felhasználásáról, a Paksi Atomerőmű hazai energiatermelésben betöltött kiemelt szerepéről, illetve a két új atomerőművi blokk létesítéséről korszerű, interaktív tálalásban.

2018 első negyedévében Zala után Vas és Győr-Moson-Sopron megye nagyobb településeit járta végig a jármű, majd – ahogyan a korábbi években is – fesztiválokat keresett fel, hagyományosan részt vett a Csabai Kolbászfesztiválon, az őszi-téli időszakban pedig Budapest kerületeiben állomásozott. 2018-ban közel hatvanezer látogatója volt a nemzetközi elismerést is elnyert mobil kiállításnak. A tárlat külön meghívásnak eleget téve ott volt a Kaposvári Klímanapon, a Budapesti PlayIT Show-n, de két alkalommal „haza is tért”, aminek eredménye a történetének egyik rekordja is: Pakson, a Város napján közel 1500 látogatót fogadott.

2018-ban nyolc nagy magyarországi zenei és kulturális fesztivál szerepelt a kiállítás „menetrendjén”. Ezeken a fesztiválokon a kamion mellett kialakított Energiasziget is várta az érdeklődőket, akiknek kényelmét, szórakozását babzsákok, függőágyak, mobil telefontöltők, játéklehetőségek szolgálták.A legnagyobb látogatottsága a Sziget Fesztiválon volt a Paks II. Atomerőmű Zrt. tájékoztató járművének, ott majdnem 3500 vendége volt, míg a napi csúcs a fesztiválok tekintetében a VOLT-hoz köthető, ahol volt olyan nap, amikor több mint 700 látogatót fogadott a mobil kiállítás.

A kamion működtetésének egyik fontos mérföldköve szintén 2018-hoz köthető. Az interaktív jármű májusban kiérdemelte  az Atomexpo Awards szakmai elismerését: nemzetközi pályázat társadalmi kommunikáció kategóriájának döntőjébe került, ahol oklevéllel ismerték el a kiállítást. A nukleáris kommunikáció területén dolgozó szakembereknek novemberben lehetőségük nyílt arra, hogy személyesen is felkeressék a díjazott kommunikációs eszközt egy WANO-val (Atomerőmű Üzemeltetők Világszövetsége) közösen, Pakson rendezett nemzetközi konferencia keretében.

 

 

 
Hirdetés