Get Adobe Flash player
Nemzetközi elismerésben részesült a Paks II tájékoztató kamionja Nyomtatás E-mail
Írta: sajtoteam   
2018. május 31. csütörtök, 15:18

Május 14. és 16. között, a Szocsiban rendezett Atomexpo 2018 konferencián és kiállításon, több mint háromezer szakember vett részt. A nukleáris ipar 10. alkalommal megrendezett legnagyobb seregszemléjén 68 ország 600 vállalata képviseltette magát. Idén a Globális felelősség, közös siker mottóval útjára indított világeseményt Alekszej Lihacsov, a Roszatom vezérigazgatója, Jukia Amano NAÜ főigazgató, Jacques Regaldo, a WANO elnöke, valamint Agneta Rising, a WNA főigazgatója nyitotta meg, melyen részt vett Süli János miniszter valamint a Paks II. Zrt. delegációja is.

Az Atomexpot követően sajtóesemény keretében tájékoztatták a nyilvánosságot a fontosabb történésekről. A Paks II. projekttársaság vezérigazgatója Lenkei István elmondta, hogy a konferencián a kerekasztal beszélgetések során volt lehetősége tájékoztatást adni a Paks II építésének jelenlegi állásáról, a létesítési engedélyről és a beruházáshoz kapcsolódó kérdésekről is. Mint mondta, kiemelt figyelem irányult az új magyar atomerőmű építésére. Ennek oka, hogy a „magyar modell” más országok számára is mintaként szolgálhat. Ennek kapcsán az idei évre tervezett feladatokról is beszámolt, melyben a legfontosabb a létesítési engedély kérelem kapcsán az ezzel kapcsolatos anyagok belső anyagok elfogadása, hiszen ez szükséges ahhoz, hogy a kérelmet az Országos Atomenergiai Hivatalhoz benyújthassák. A prioritásban másodikként a Paks I-től megvásárolt, az orosz fél részére átadott területen épülő felvonulási létesítmények, irodaépület, étterem, műszaki épület megvalósítását említette hozzáfűzve, hogy az ehhez kapcsolódó földmunkák rövid időn belül megkezdődnek.

Az Atomexpohoz kapcsolódva Mittler István a Paks II. kommunikációs igazgatója egy irigylésre méltó hírről is beszámolt.

- A jubileum kapcsán a szervezők úgy döntöttek, hogy különböző kategóriákban pályázatokat írnak ki. Most először hirdették meg azt a kommunikációs pályázatot, melyben azt kellett bemutatni, hogy milyen kommunikációs eszközt tudnánk ajánlani másoknak azok közül, melyek használatával mi is élünk, és ami jó példával járhat mások előtt. Több mint egy tucat pályázat érkezett be a felhívásra és nagyon örültünk, mikor kiutazásunk előtt arról értesítettek bennünket, hogy az első három pályázat közt van a miénk is – osztotta meg a nemzetközi szinten is elismerésre méltó hírt Mittler István.

 

 

 
Hirdetés