A vércsoport elárulja, mit ehetünk? Nyomtatás E-mail
2010. január 29. péntek, 16:18

 

Lassan itt a tavasz, a nagy fogyókúrák ideje. A módszerek és a lehetőségek tárháza óriási, csak győzzünk válogatni. Van, aki a böjtölésre esküszik, van, aki a lékúrára, vagy a gyümölcskúrára, van, aki a szétválasztó diéta híve, esetleg a kalóriákat számolgatja.


A vércsoport szerinti diéta viszonylag új keletű, lényege, hogy bizonyos ételek másként hatnak, teljesen felszívódnak, vagy tartalékolódnak a különféle vércsoportú emberek esetén. Szabó Olga természetgyógyásztól megtudhatjuk, hogy a vércsoportunk alapján milyen ételek a legoptimálisabbak számunkra, illetve, hogy melyeknek az elkerülésével sikerül ideális testsúlyunkat kialakítani, megtartani.

 

Vércsoportunk ugyanolyan egyedi, csak ránk jellemző, mint az ujjlenyomat vagy a DNS - mondja Olga. - A nullás vércsoport a legősibb, a vadászó ember vércsoportja, ezért számukra a húsok fogyasztása a legtermészetesebb. Az „A” vércsoport a földművelés megjelenésével jött létre, emiatt szervezetük a növényi élelmiszereket, főképpen a gabonaféléket hasznosítja. A „B” vércsoport az északi tájakra való vándorlás alatt alakult ki, ezért szervezetük a hús és tejtermékek tökéletes lebontásához alkalmazkodott. Az „AB” vércsoport a legfiatalabb, itt két vércsoport keveredik, ők alkalmazkodnak a legjobban egyébként a mesterséges ízesítő-, színező anyagokhoz.

 

Ismert, hogy az elfogyasztott táplálék és szervezetünk között kémiai reakciók sora zajlik le. Mindez a vérünkben is megtörténik, a lektineknek köszönhetően, melyek nem mások, mint az ételekben található különbféle fehérje természetű anyagok. Vannak olyan ételek, melyeknek lektinjei nem összeférhetők vércsoport antigénjeinkkel,vannak jótékonyak és semleges hatásúak is.

 

A megfelelő élelmiszerek fogyasztása segítheti a szervezetet a táplálék jobb hasznosításában. Ellenkező esetben számolnunk kell azzal, hogy a nem hasznosítható tápanyagok raktározódnak, szaporítják a zsírpárnák sorát és mennyiségét. Elég tehát, ha egész egyszerűen azt esszük, ami szervezetünk számára természetes.

 

Boda Zs.

 


A cikkekhez és galériákhoz a hozzászólás csak regisztráció után lehetséges.

 

 
Hirdetés