Offroadban Kecel a legjobb Nyomtatás E-mail
2010. július 12. hétfő, 06:24

Az ország szinte valamennyi pontjáról Kecelre sereglettek az offroad szerelmesei, hogy quad és roncsautó kategóriában is összemérjék gyorsaságukat a július 11-ei Yamaha Raptor Kupán.



A Kecelring egyedülálló tulajdonságai és szolgáltatásai miatt az ország egyik legjobb offroad pályájának számít. Az 1987-ben épült pályát az idei szezon kezdetére felújították és meghosszabbították. Az éles kanyarok kiegyenesítésével sokkal gyorsabb és látványosabb száguldásra nyílik lehetőség. Az egyes futamok között 12-13 munkagép dolgozik a felület helyreállításán, ami egyedülállónak számít az országban. A pálya a folyamatos karbantartásnak köszönhetően egy egész napos verseny végén is ugyanolyan jó állapotban van, mint a verseny kezdete előtt.

 

 

A Kecelring népszerűségét és elismertségét jól jelzi, hogy a május 8-ai quad Országos Bajnokságról az Rtl Klub és az Atv is beszámolt. A május 15-ei Dél Kupán sajnos közbeszólt az időjárás, a két naposra tervezett rendezvény vasárnapi részét az eső miatt el kellett halasztani. Az elmaradt versenyt a július 11-ei Quad Yamaha Raptor Kupával pótolták be, melyre Budapest, Szeged és Kecskemét mellett számtalan más településről is érkeztek nevezők. A verőfényes napsütésben huszonkét quad és huszonhárom roncsautó vágott neki a küzdelmeknek.

 

- Maximálisan meg vagyok elégedve, nagyon szép számmal vették részt a versenyen – fogalmazott Kelemen József, a Keceli Motorcross SE elnöke. – Nagyon örülök, hogy idén még egy futamot tudunk rendezni. A májusi OB után maguk a versenyzők kérték ezt, annyira meg voltak elégedve a szervezéssel. A szövetség döntése értelmében így szeptemberben is lesz országos bajnokság a Kecelringen. Városunkban nagy hagyománya van az offroadnak, és én a jövőben is mindent szeretnék megtenni annak érdekében, hogy látványos, minőségi versenyt kapjanak a nézők.

 


A cikkekhez és galériákhoz a hozzászólás csak regisztráció után lehetséges.

 

 
Hirdetés