Nyereséges volt a Kőröskom Nyomtatás E-mail
2010. július 05. hétfő, 08:50

A Kőröskom Kft elsősorban a város kommunális feladatainak ellátására alakult, a tulajdonosi jogokat a képviselő-testület gyakorolja. Az itt dolgozó 34 ember tevékenységét Endrődi Miklós koordinálja.



- A hulladékszállítás mellett belterületi útépítést, útfenntartási munkálatokat, csatornaépítést és fenntartást is végzünk, de vállalunk mély- és magasépítési tevékenységet is, szállításokat, rakodásokat is - mondja a cégvezető. - Mi készítettük a fürdő előtti parkoló bővítését, és hozzánk tartozik az önkormányzati tulajdonú lakások felújítása.

 

- Mekkora volt a cég tavalyi nyeresége?

- Öt millió 554 ezer forint, amit teljes egészében tartalékba helyeztünk.

 

- Korán kell ébredni ahhoz, hogy reggel hatra kitegyük az utcára a kukát. Miért ragaszkodnak ehhez?

- Egy szemétszállító autónk van, ezért kora reggeltől este 6-7-ig dolgozunk. Naponta két alkalommal visszük a halasi hulladéklerakóba a szemetet. Műszaki meghibásodáskor ugyan biztosítanak számunkra cserejárművet, de ennek a szállítókapacitása jóval kisebb. Emiatt olyan eset is előfordult már, hogy nem vittük el a szemetet a szerződésben rögzített napon. Kérjük a lakosokat, hogy ilyenkor másnap is tegyék ki az edényeket. Ha egy ünnep hétköznapra esik, mi akkor is hétköznapi munkarenddel dolgozunk, és elszállítjuk a hulladékot.

 

- A szelektív hulladék elszállítására egyre több a panasz.

- Ezt a halasiak végzik. Náluk is előfordulhat, hogy nincs szabad szállítókapacitásuk és néhány napig nem tudják elvinni a hulladékot.

 

- Hányan vették igénybe a lomtalanítási szolgáltatást?

- Kétszáz feletti igénybejelentés érkezett. Közösen gyűjtöttük össze a kihelyezett lomokat a fővállalkozóval, majd elszállítottuk Halasra.

 

- Van lehetőség arra, hogy az idősek méltányosabb árat fizessenek a szemétszállításért?

- Tudjuk, hogy sok egyedülálló, idős embernek nem telik meg csak két-vagy háromhetente a kukája, de sajnos díjcsökkentésre nincs lehetőség. A városvezetés döntése szerint a 62 év felettiek a kommunális adóból kedvezményben részesülnek. Ezt a polgármesteri hivatalban kell kérni. Arra is van lehetőség, hogy negyedévente módosítsák a lakók a szemétszállítási szerződést, és ha nagynak bizonyul az addigi tárolóedény, kisebb kukára is lehet szerződést kötni. Ilyenkor minket keressenek személyesen, vagy a 78/312-536-os telefon, illetve a Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse. email címen.

 

Boda Zsuzsa

 


A cikkekhez és galériákhoz a hozzászólás csak regisztráció után lehetséges.

 

 
Hirdetés