Igény lenne, de pénz nincs a hosszabb nyitva tartásra Nyomtatás E-mail
2010. július 02. péntek, 09:18

A megkérdezettek kétharmada elégedetlen a kiskőrösi strandfürdő nyitva tartásával. A honlapunkon közzétett szavazás alapján a válaszadók mindössze 5 százaléka tartja jónak a jelenlegi, 8-19 óra közötti nyitva tartást. Lesz változás ezen a téren?



A kiskőrösi fürdő hétköznap és hétvégéken egyaránt 8-tól 19 óráig tart nyitva, de 18 óra után már nem lehet belépőt váltani, és a hátra levő egy órában a bent tartózkodóknak is el kell hagyniuk a strand területét. A legtöbb vendég délután kettő óra körül jön, hiszen akkortól olcsóbb a jegy. A dolgozók többsége négy-öt körül végez a munkahelyén, ez után már kevés idő marad egy kellemes strandolásra. A legtöbben ebben az időszakban, fél öt-öt között járnak úszni, de az úszójegy is csak meghatározott ideig érvényes, ha valaki túllépi, akkor akár a teljes vételárat is ki kell fizetnie.

 



- Az utóbbi időben egyre többen panaszkodnak, hogy szeretnének este hét után is kint maradni, vagy legalább hétvégente éjszakai fürdőzni. Többen jelezték, hogy reggel, munkába menet előtt, hét óra körül is úsznának egyet. Van erre lehetőség?

- Az fürdő alkalmazottai így is tizenkét órát dolgoznak naponta, ennél többet nem várhatunk el tőlük. Arra pedig sajnos nincs meg a pénzügyi keretünk, hogy két műszakot tartsunk fenn – fogalmazott Komlósi Gergő, a fürdő üzemvezetője. – A medencéket minden nap takarítani kell. A vendégeknek azért kell hét órára elhagyni a strand területét, hogy a személyzet végezni tudjon a takarítással, mivel a termál medencéket le kell engedni, és az újra feltöltés legalább kilenc órát vesz igénybe. Ahhoz, hogy reggel nyolckor friss vízben fürdőzhessenek a vendégek, ezt előző este idejében el kell végeznünk. Sajnos legtöbbször így sem tudjuk betartani a tizenkét órát. Télen azért lehetett tovább maradni, mert csak egy medence volt üzemben, most több is van. Mi is találkozunk a vendégek nyitva tartással kapcsolatos panaszaival, de a jelenlegi helyzetünkben sajnos nem tudunk változtatni a beosztáson.

 

Hozzászólások  

 
#3 Szirén 2010-07-07 21:35
Alig vártuk, hogy nálunk is legyen termál fürdő és uszoda, hogy ne kelljen Halasra, Majsára,Mórahal omra járni.Az örömből üröm lett, mert nem igazodik az igényekhez a nyitva tartás.Más helyeken miért lehet megoldani?Nyilván ott rugalmasabb a vezetés.Majd a kempingezők is más helyet választanak, mint ahogy mi is ismét a fent említett helyeket keressük fel legalább hétvégeken.Ott fizetjük a belépőt, költjük a pénzünket más városok javára.Ez jó Kiskőrösnek?
 
 
#2 kavics 2010-07-05 12:02
És ha nem 8-kor nyitna a fürdő, hanem 9 vagy 10 órakor? Nem hiszem, hogy a reggeli órákban nagyobb az igény, mint délután!
 
 
#1 Kriszta 2010-07-03 20:03
Támogassa az Önkormányzat elvégre mindannyian alig vártuk a városban hogy végre legyen egy turisztikai vonzerő akkor nem éri e meg teljesen kihasználni és kielégíteni vendégeket ?!!
 


A cikkekhez és galériákhoz a hozzászólás csak regisztráció után lehetséges.

 

 
Hirdetés