Bíróságon végződött az ámokfutás Nyomtatás E-mail
2010. július 02. péntek, 09:15

Segítségnyújtás elmulasztása és ittas járművezetés miatt ítélték másfél évi börtönbüntetésre a Kiskőrösi Rendőrkapitányság nyugalmazott közlekedési előadóját. Cs. Zsuzsa ittas állapotban gázolt el egy kisfiút a zebrán.


Az ámokfutó asszony 2008. október 15-én, Kiskőrös központjában, a Petőfi utcai általános iskola előtti zebrán gázolta el Fazakas Dávidkát. A gyalogosok óriási csattanásra figyeltek fel: az Opel szélvédőjére repült a 12 éves kisfiú, letörte a visszapillantó tükröt, majd a földre zuhant.

 

A nyugalmazott közlekedési előadó, aki nem sokkal korábban még hasonlóan ittas járművezetők ellen lépett fel, megállás nélkül elhajtott a Petőfi iskola előtti, lámpával védett gyalogátkelőhelyről. Egy autós üldözőbe vette, és eközben mobiltelefonján folyamatosan tájékoztatta a rendőröket a haladási útvonalukról. Több kilométerrel arrébb, Kecel közelében tudták megállítani az ámokfutót, aki nekitámadt a rendőröknek, ezért meg kellett bilincselni, előállították, és vérvételre kísérték. Közben a sérült Dávidkát a kiskunhalasi kórházba szállította a mentő, ahol több napig gyógykezelték. Szerencsére maradandó sérülése nem volt, így rövid idő alatt felépült.

 

A Kiskőrösön két éve nagy felháborodást keltett gyermekbaleset ügyében a Kecskeméti Városi Bíróság közlekedési tanácsa nemrég hirdetett ítéletet. Dr. Piegel Zsolt egy év hat hónapi börtönbüntetést szabott ki a sofőrrel szemben, ám ezt 3 évi próbaidőre felfüggesztette. Az Opel két utasát segítségnyújtás elmulasztásában látta bűnösnek, amiért 250, illetve 200 napi szabadságvesztést kaptak. Ezt 100, illetve 80 ezer forinttal megválthatják. Az ítélet ellen Cs. Zsuzsa fellebbezett.

 

NNM

 


A cikkekhez és galériákhoz a hozzászólás csak regisztráció után lehetséges.

 

 
Hirdetés