Ponty, kánikula és hideg sör a Vadkerti-tónál Nyomtatás E-mail
2010. június 15. kedd, 10:54

Kánikula ide, szúnyoginvázió oda, a horgászt nem tántorítja el semmi egy versenytől. Igaz ez a június 13-án a Vadkerti-tavon megrendezett egyesületi vetélkedésre is. Több mint százan próbáltak szerencsét, ki partról, ki csónakból.


Még a múlt héten meg sem lehetett közelíteni a parti horgászhelyeket, vasárnapra már nyoma sem volt áradásnak. Így még többen tudtak a nádfal mellett lesben állni, és a kapásra várni. Néhányukat megszólaltattam.

 

Sinkovicz István arca nem ismeretlen a környéken. Rendszeres látogatója a piacoknak, finom lángosáért többen epedünk.

- Most azonban nem jártam túl nagy szerencsével. Két éve horgászom a Vadkerti tavon, nagyon megszerettem. Komolyabb példányt még nem fogtam, de a remény hal meg utoljára - mondta mosolyogva.

 

Szűcs Zsolt 20 éve horgász a tavon.

- Minden este munka után kijövök, mert itt valódi felüdülésben van részem. A foci és a horgászat, ez a kedvenc kikapcsolódásom. Eddigi legnagyobb halam egy 16 kilós amur volt, és egy 4,2 kg-os süllő! Pontyból igazi nagyvad még nem akadt horogra, bár 6 kilósat már sikerült becserkészni. Most is fogtam már két szép példányt.

 

Somogyi Józsika édesapjával horgászik.

- Reggel négy órakor is képes az első szóra kipattanni az ágyból, ha pecázásról van szó - mondja az apuka, akitől öröklődött a vadkerti óvis kisfiú horgász szenvedélye. Egyedül is fogott már pontyot, és ügyesen szákol is, ha kell a segítség. Hála Istennek a szúnyogok sem bántják, így egész nap tanulhatjuk közösen a horgászat tudományát.

 

Borsos József is a mindennapok hajtását piheni ki a tóparton.

- Hat éve vagyok horgász. Eddig a legnagyobb rekordom egy 17 kilogrammos amur és egy 10 kilós ponty volt. Most két pontyot fogtam, sajnos több nem jött. Versenyekre is szívesen eljárok, a szép. Tiszta környezetben jót lehet pihenni. Imádom a vadkerti tavat!

 

Vass Gyula hat éves kora óta érzi szívügyének a Vadkerti tavat.

- Édesapám itt volt kölcsönzős, így minden szabadidőnket itt töltöttük a tóparton. Az elmúlt 42 év alatt egyszer fogtam egy közel húsz kilós amurt, pontyokból pedig 4-5 kilósat többet is. most a versenyen két ponty és egy törpeharcsa akadt a horogra. Én a parton szeretek horgászni, régen a nádban vagy annak szélén ültem a csónakban mozdulatlan. Ma már inkább a jó társaság vonzz. Jókat beszélgetünk. Mindkét fiam - Peti és Gergő - is horgásszá cseperedett mellettem.

A délelőtti vetélkedést közös ebéd zárta.

 

Eredmények:


Felnőtt, csónak: 1. Zsebi László 14,04 kg, 2. Lukács István 9,51 kg, 3. Tuza Zsigmond 8,24 kg, 4. Zsikla Róbert 5,50 kg

Felnőtt part: 1. Lavati Károly 5,96 kg, 2. Ámán András 5,63 kg, Pásztor Lajos 5,29 kg, 4. Gáspár István 3,75 kg

Legnagyobb hal: Eiler László 2,99 kg

Ifjúsági: 1. Pataki Patrik 3,62 kg, 2. Pálinkás János 1,54 kg, 3. Székes Endre 1,11

Gyerek: Tóth Jázmin 0,67 kg, Haskó Zsuzsanna 0,60 kg, 3. Székes Nikolett 0,54 kg

 

V. Nagy Melinda

 


A cikkekhez és galériákhoz a hozzászólás csak regisztráció után lehetséges.

 

 
Hirdetés