Get Adobe Flash player
Motorosok felajánlása az árvízkárosultaknak Nyomtatás E-mail
2010. június 15. kedd, 08:05

45 motoros és 15 teherautóból álló konvoj vitte az árvízkárosultaknak szánt adományt Kiskőrösről és Szolnokról. A Kiskőrösi Motoros Baráti Kör a szolnoki motoros barátok kezdeményezéséhez csatlakoztak, és városunkat képviselve, s a nemes segítségadást szívükön viselve indultak útnak vasárnap reggel 6 órakor a Galántai kútról.



Szolnokon csatlakozott hozzájuk a népesebb csapat, s együtt, zárt konvojt alkotva jutottak el Edelénybe, ahol Molnár Oszkár polgármester várta őket. A 15 kisteherautó rakománya – mintegy 50 tonna –élelmiszert, fertőtlenítőszereket, tisztítószereket, festéket, kötőanyagot, ruhákat, takarókat tartalmazott. De volt a felajánlások között tv, mosógép is. A kiskőrösi motorosok egy komoly összegű készpénzzel segítették a rászorultakat, melyet a város vezetésének személyesen adtak át. Tagai István a Baráti Kör tagja elmondta, minden évben anyagi segítséget nyújtanak, hol árváknak, hol fogyatékos gyerekeknek. Éppen ahol szükség van rá. Ezért csatlakoztak a szolnoki fiúk kezdeményezéséhez most is.

 

- Látogatásunkkal megbizonyosodtunk, hogy a felajánlás jó helyre kerül. Edelény jól ellátott, számos segélyt kaptak már, most már a víz is levonul. A károk rendezése, az utcák és lakóépületek megtisztítása, fertőtlenítése és újra lakhatóvá tétele lesz a következő kihívása a lakosságnak. Örömmel segítettünk – mondták a kiskőrösi motoros baráti kör tagjai.

 

V. Nagy Melinda

 


A cikkekhez és galériákhoz a hozzászólás csak regisztráció után lehetséges.

 

 
Hirdetés