Get Adobe Flash player
Újabb sikeres pályázat Soltszentimrén Nyomtatás E-mail
2010. május 12. szerda, 11:11

A soltszentimrei önkormányzat egészségház kialakítására nyújtott be pályázatot az Új Magyarország Fejlesztési Terv Dél-alföldi Operatív Program támogatási rendszeréhez, s a közelmúltban kapták a hírt, hogy kérelmüket pozitívan bírálta el a kiíró szerv.



Rakonczay Hermina jegyző elmondta, a benyújtott pályázatukat ugyan csökkentett összegben, de támogatásra érdemesnek ítélték.

- A csökkentés oka, hogy a pályázat benyújtását követően értesültünk arról, hogy Fülöpszállás is nyújtott be pályázatot Egészségház kialakítására, s mivel a fogorvosi ellátást mindkét településen ugyanaz a fogszakorvos látja el, Soltszentimrén a fogorvosi rendelő felújítása nem támogatható fejlesztésnek minősült. Annak érdekében, hogy településünkön egy minden igényt kielégítő, a kor elvárásainak megfelelő egészségházat tudjunk kialakítani, önerőből kell az önkormányzatnak fogorvosi rendelővel kapcsolatos, a támogatási tervből kivett felújításokat elvégezni. A jelenlegi orvosi rendelőből és a mellette lévő szolgálati lakásból kialakítandó egészségházban helyet kap majd a háziorvos mellett, a védőnő, a fogorvos, és a gyógyszertár is. Jelenleg még a támogatói szerződéskötés előkészületei folynak. A nyáron reményeink szerint sor kerül a közbeszerzési eljárás lefolytatására is. Ennek az egészségügyi fejlesztésnek a megvalósítása Soltszentimre reményét, elképzelését és a jövőjét is magába foglalja. Településünk valamennyi egészségügyi szolgáltatásainak egy modern Egészségházban történő integrálása, nemcsak gazdaságossági, ésszerűségi, egészségügyi, és ellátási, de esélyegyenlőségi, szociális és együttműködési szempontból is indokolt – nyilatkozta a jegyzőnő.

 

V. Nagy Melinda

 


A cikkekhez és galériákhoz a hozzászólás csak regisztráció után lehetséges.

 

 
Hirdetés