Get Adobe Flash player
Kecel büszkeségei Nyomtatás E-mail
2010. május 11. kedd, 09:08

Kecel újratelepítésének, valamint várossá avatásának alkalmából rendezett ünnepi, nyilvános testületi ülésen ismeri el a városvezetés évente mindazoknak a munkáját, akik sokat tettek lakóhelyük gazdasági, vagy kulturális fejlődéséért, fellendüléséért.



- Ha egy vállalkozás kimagaslóan jól működik, ha valaki értéket teremt, vagy hagyományokat ápol, egyaránt Kecelt gazdagítja. Általa és vele szaporodnak kincseink, és mindemellett öregbíti városunk jó hírnevét szerte a világban - mondta Haszilló Ferenc polgármester ünnepi beszédében a művelődési házban megtartott rendezvényen.

 

Ebben az évben Fejes György vállalkozó, a Fejes és Társa Vágóhíd és a Folyó utcai Fejes ABC tulajdonosa kapta az „Év vállalkozója” kitüntető címet, Benedeczki Lajos vállalkozó, a Benedeczki Bosch Diesel Center tulajdonosának tevékenységét „Kecel Város Fejlődéséért” elismeréssel jutalmazták, Lavati János vállalkozó, a Keceli Fitness Klub tulajdonosa, illetve özv. Pápai Józsefné népdalénekes „Kecel Városáért” díjat vettek át.

 

A polgárőrök közül Grobál Ferenc és Flaisz Nándor kapta, a Pintér József keceli vállalkozó által alapított kitüntetést a város közbiztonságának és közrendjének érdekében végzett munkájáért.

 

„Erre is emlékezem” címmel minden évben meghirdeti az önkormányzat várostörténeti pályázatát. A győztesnek járó díjat az ünnepi testületi ülésen Árvainé Herczeg Anikó kapta.

 

Az ünnepségen a város vezetői, vállalkozói, valamint egyesületeinek, civil szerveződéseinek és intézményeinek vezetői mellett részt vettek díszpolgárai, régebbi kitüntetettjei, valamint a lupényi testvérvárosi delegáció tagjai is.

 

A rendezvény fényét az iskolás gyermekek produkciói, valamint a Keceli Asszonykórus és Citerazenekar, valamint a Hetrec Néptáncegyüttes fellépése emelte. A hagyományoknak megfelelően a díjátadást az egykori városalapító Patachich Gábor érsek szobrának megkoszorúzása zárta.

 

Boda Zsuzsa


 


A cikkekhez és galériákhoz a hozzászólás csak regisztráció után lehetséges.

 

 
Hirdetés