Szeméthegyek a határban Nyomtatás E-mail
2010. május 04. kedd, 09:49

Pünkösd utáni kedden lomtalanítási akció lesz Soltvadkerten. Érdemes élni a lehetőséggel, hiszen az éves kommunális adó tartalmazza a lomtalanítást is, tehát ingyen szállítják el a kidobásra szánt, felesleges holmit.

A ház elé kitett lomokban nem lehet veszélyes hulladék, építési törmelék és zöldhulladék sem. A lomtalanítás kifejezetten a kidobott használati tárgyak, bútorok, eszközök elszállítására irányul. Minden egyebet továbbra is a hulladékudvarba kell vinni. Fontos információ, hogy az üdülő övezetben is lesz lomtalanítás ugyanebben az időben.

A szemétkérdés egyébként ismét napirendre került az áprilisi testületi ülésen, ahol Zsikla Győző úgy fogalmazott: "Én is unom már a hulladékügyekkel kapcsolatos felvetéseket, de muszáj beszélni róla, mert a határban rengeteg a szemét." Egy súlyos problémára is felhívta a figyelmet, nevezetesen olajos, iszapszerű folyadékot találtak a határban egy kanálisban. Szerencsére nem volt víz az elvezetőben, mert végzetes katasztrófát okozhatott volna például a Vadkerti-tóba kerülve.

Lehoczki Ferenc polgármestert a Haraszti erdőben fogadta szomorú látvány, ezért hangsúlyozta, hogy vége a türelmi időnek, a város él a szigorú büntetési jogával. Lesz az önkormányzatnak olyan alkalmazottja, akinek csak a köztisztaság őrzése és ellenőrzése lesz a feladata a városhoz tartozó közigazgatási területen. Súlyos százezrekbe kerülhet tehát a gondatlanság és a felelőtlenség azoknak, akik nem veszik a fáradságot, hogy elvigyék a szemetet a hulladékudvarba.

 


A cikkekhez és galériákhoz a hozzászólás csak regisztráció után lehetséges.

 

 
Hirdetés