Vendégül látták a legnagyobb adófizetőket Vadkerten Nyomtatás E-mail
2010. április 20. kedd, 11:56

Soltvadkert legtöbb iparűzési adót fizető vállalkozóit köszöntötte Lehoczki Ferenc polgármester az Anna vendéglőben tartott találkozón. A hagyomány szerint az önkormányzat azokat a vállalkozókat hívja meg, akik évente kétmillió forint feletti adóval segítik a város fejlődését.

Vadkerten 1400 adóalanyt tartanak nyilván. A város 1,2 milliárd forintos költségvetésének 23 százaléka helyi adóbevételből származik, tavaly 286 millió forint folyt be a kasszába, ebből az iparűzési adó 195 millió forint. Ugyanennyi volt 2008-ban is, tehát a gazdasági válság hatása érződik a vállalkozások árbevételén. Mintegy 30-40 millió forinttól esett el így a város, hiszen általában ennyivel növekszik az iparűzési adó mértéke évente.

Lehoczki Ferenc megköszönte a kitartó és eredményes munkát, illetve a példaértékű összefogást, mellyel segítik egymást és a várost a vállalkozók. Mint mondta, a Cserszegi Fűszeres és az Ezerjó fővárosában előnyben részesítik a helyi termelőket, vállalkozókat. Nem véletlen, hogy itt még egyetlen multinacionális cég sem vetette meg a lábát. A találkozó résztvevőit Font Sándor országgyűlési képviselő is köszöntötte, leszögezve, hogy a mezőgazdaság, valamint a kis- és középvállalkozások segítésével lehet új lendületet és erőt adni az ország felemelkedésének.

 

 

A dobogós vállalkozások, alapítványi támogatók díszoklevelet kaptak. A vállalkozások közül a legtöbb iparűzési adót a Szigeti és Társa Ipari Kft. fizette, második a Variens Kft., a harmadik pedig a Soltvadkert és Vidéke Takarékszövetkezet lett. A vállalkozók kategóriájában  Schiszler Péter volt a legkiemelkedőbb, aki több céget is működtet a városban. Az alapítvány főtámogatói a Variens Kft., az Akker Plus Kft. és a Polifarbe Kft.

 

Supka Éva

 


A cikkekhez és galériákhoz a hozzászólás csak regisztráció után lehetséges.

 

 
Hirdetés