Hungarikumok borversenye Izsákon Nyomtatás E-mail
2010. április 14. szerda, 11:36

Arattak az olaszrizlingek a Hungarikum Borok és Pezsgők IX. Országos Versenyén április 9-én Izsákon. A megmérettetésre 199 bort neveztek a borvidékek és határon túli borászatok. A versenyen 4 nagyarany, 31 arany, 92 ezüst, 57 bronz, 15 elismerő oklevél talált gazdára.


Izsák Város Önkormányzata, az Arany Sárfehér Szőlő és Bortermelők Szövetkezete, az Izsáki Hegyközség és az Arany Sárfehér Bor- és Pezsgőrend április 9-én csodálatos környezetben, kint a város széli pihenőparkban rendezte meg a Hungarikum Borok és Pezsgők IX. Országos Versenyét. A megmérettetésre 199 bort neveztek a borvidékek és határon túli borászatok.

 

A versenyen 4 nagyarany, 31 arany, 92 ezüst, 57 bronz, 15 elismerő oklevél talált gazdára. Nagyaranyat kapott a Németh Pince 2005-ös Kéknyelűje és a 2006-os Olaszrizlingje, valamint az izsáki Varga Pincészet 2007-es kései Olaszrizlingje és a Varsányi Pincészet szintén 2007-es Olaszrizlingje.

 

A rangos borverseny alkalmából az Izsáki Horgász és Pihenőparkban konferenciát szerveztek Mi a hungarikum? Hungarikum fajták helye és szerepe az új eredetvédelmi rendszerben címmel. A tekintélyes szakemberek részvételével zajlott tanácskozásra a környék több neves borásza is érdeklődést tartott. A konferencia után új borrendi tagokat is avattak, majd a borverseny eredményhirdetése után a jelenlévők megkóstolhatták a nevezett borokat is.

 


A cikkekhez és galériákhoz a hozzászólás csak regisztráció után lehetséges.

 

 
Hirdetés