Tavaszi nagytakarítás Tázláron Nyomtatás E-mail
2010. április 13. kedd, 11:06

Nagytakarítást szerveztek a tázlári környezetvédők április 10-én szombaton. Nem új keletű a kezdeményezés, már hét éve minden tavaszt így kezdenek. A nemes kezdeményezés oszlopos tagjai a helyi vadászok, a polgárőrök és az iskolások.



Kószó Endre polgármester fél nyolckor köszöntötte a munkára jelentkező tázlári lakosokat, akik vették a fáradtságot, hogy példát mutassanak a többi lakótársnak. Az idei akcióban 40 csapat gyűlt össze 7 járművel, melyet Varga Péter, vadőr, az önvédelmi csoport vezetője koordinált. A központi vásártéri konténerbe 12 óráig kellett beérkezni a csapatoknak az összegyűjtött hulladékkal, ahol megszabadulhattak a faluszéli kétes eredetű terhektől. Fél egykor már a vadászháznál volt a találkozó, ahol a helyi vadászok felajánlásával egy finom ebéd várta a fáradt természetvédőket.

A közös cél – hangsúlyozta a polgármester – a jókedv, a másoknak való példa állítás hangulata, amely betöltötte a délelőttöt és elfeledtette a kevésbé higiénikus és esztétikus szemétkupacokat. Kiemelte, reméli, hogy a már több településen megvalósult hasonló célért létrejött összefogás ereje eljut arra a szintre, hogy képes legyen áttörni a még létező gátakat és a közútjaink melletti áldatlan állapotok felszámolása megindul végre.

 


A cikkekhez és galériákhoz a hozzászólás csak regisztráció után lehetséges.

 

 
Hirdetés