Get Adobe Flash player
Kiskőrös: Etka anyó az örök fiatalság titkáról Nyomtatás E-mail
2009. december 03. csütörtök, 08:50

Etka anyó az örök fiatalság titkáról

Krátyikné Benke Etka, közismertebb nevén Etka anyó abba a kategóriába tartozik, amikor azt mondjuk: Ha nem a saját szememmel látom, nem hiszem el.

A 91 éves hölgy korát meghazudtoló szellemi frissességével és testi rugalmasságával kápráztatja el közönségét. Az általa kidolgozott „Etka-jóga” a kiskőrösiek számára is elérhető a művelődési házban keddenként.

Etka anyó a héten Kecelen vendégeskedett, ahová több kiskőrösi csodálója is ellátogatott. Nos, mint Etkától hallhattuk, a tudatos agykontroll és a mozgás tartja karban testünket és szellemünket. A megfelelő önismeret, a derűs és magabiztos életszemlélet, a folyamatos fejlődésre való igény mind-mind hozzájárul ahhoz, hogy élni tudjunk a velünk született lehetőségekkel. Etka anyó az élő példája annak, hogy bármely életkorban képesek vagyunk megújulni, még akkor is, ha évtizedekig betegségtudatban teltek napjaink.

Elengedhetetlen életszemléletünk megváltoztatása is. Értsük meg, hogy mindenre képesek vagyunk. Fontos, hogy bízzunk magunkban, hogy képesek legyünk érzéseinket is irányítani. Élvezzük az életet, örüljünk a csodálatos természetnek, lássuk meg mindenben az értéket és ne akarjunk állandóan mást, mint ami éppen van.

Ha mindez sikerül, már nem tudnak manipulálni bennünket, és lesz elegendő erőnk céljaink megvalósításához. Lényünk pedig boldogságot és szeretetet sugároz a környezetünkben élő emberekre, akiktől cserébe mi is energiát adó szeretetet kapunk.
Etka tanainak ismertetése közben egy pillanatra sem állt meg, 91 évesen fejen állva szavalt, spárgába ereszkedett. Mindeközben közönségét is állandó mozgásra késztette, bizonyítva, hogy amit ő csinál, az mindenki által elsajátítható.

Boda Zsuzsa

 

 

 
Hirdetés