Get Adobe Flash player
Kecel: Pálinka-szakértővé válhat Kecelen Nyomtatás E-mail
2009. november 24. kedd, 09:57

A T.G.-Virágdekornál

Pálinka-szakértővé válhat Kecelen


A keceli T.G.-Virágdekor Szakképző Iskola és Kollégium mindig lépést tart a kor szakmai kihívásaival és a munkaerőpiac diktálta követelményekkel. Az iskola nemrégiben felvételt nyert az Új Magyarország Vidékfejlesztési Program Képző szervezetek katalógusába, így új lehetőségek nyíltak meg számukra a szakképzésben.

Az OKJ-s képesítést adó gyümölcspálinka-gyártó tanfolyamuk, valamint az akkreditált bor- és pálinka érzékszervi minősítő képzésük a kezdetektől országszerte nagy sikernek örvend.


A keceli polgárőr egyesület a közelmúltban az iskolában tartotta megbeszélését,
mintegy 65 fő részvételével. A program részeként megtekintették az új látványszeszfőzdét is,
ahol a helyben készült narancspálinka mindenkinek elnyerte a tetszését.
Téglás András igazgató remek házigazdaként vendégelte meg a keceli polgárőrség jelenlévő tagjait.

A képzés során a tanulók többek között elsajátítják a pálinkafőzés módjait, a szeszfőzde üzemvezető feladatait. Az oktatást a szakmában elismert és magasan képzett, országos hírű szakemberek végzik. A gyakorlati tudás megszerzésének megkönnyítése érdekében az intézményben kimagasló színvonalú tanszeszfőzde áll a tanulók rendelkezésére. A tanfolyamok sikeres elvégzése után a résztvevők a pálinka szakértőivé, kulturált fogyasztóivá és élvezőivé válnak.

A látványszeszfőzde segítségével ingyenes kóstoltatással egybekötött tréning keretén belül bárki megízlelheti a helyben főzött különleges és igen zamatos gyümölcspálinkákat.

Mindeközben nemcsak a saját készítésű pálinkák technológiai folyamatába pillanthatnak be az érdeklődők, hanem érzékszervi bírálati ismereteket is elsajátíthatnak.

Az intézmény szeretettel várja munkahelyi csoportok, baráti társaságok, civil szerveződések taggyűléseinek, szakmai konferenciák szervezőinek jelentkezését, akik szívesen választják fakultatív programnak a látvány szeszfőzde megtekintését és az itt készült pálinkák kóstoltatásának szakszerű elsajátítását.
Vidéki csoportoknak teljes ellátással, illetve félpanzióval is tudnak szállást biztosítani.

T.G.-Virágdekor Szakképző Iskola és Kollégium
6237 Kecel, Május 1. tér 13.
Telefon: 78/422-910; 78/422-911
Mobiltelefon: 06-30/688-9083
Fax: 78/422-910
e-mail: Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse.

 

 

 
Hirdetés