Fitnesz a szabadban Nyomtatás E-mail
2015. október 05. hétfő, 12:54

Nem oly régen, hivatalos nevén „felnőtt játszótér” került megépítésre három helyszínen is Kiskőrösön. Az Árpád, Martini és Petrovics utcák által körülhatárolt játszótéren, a Szabadidőparkban valamint a Deák Ferenc és József Attila utca kereszteződésében telepített kültéri fitnesz eszközökön, játszva tehetünk lépéseket egészségünk megőrzése érdekében.

 

 

Tudjuk, az egészség nem játék! Sokan csak akkor szembesülünk ezzel, amikor már a betegség tüneteit észleljük. Pedig a tudatos egészségmegőrzés a legjobb gyógyszer hosszú távon. Ezen szemlélet kialakítását segíti az az elnyert pályázat is, melynek keretében Kiskőrös Város Önkormányzata a TÁMOP- 6.1.2/11/3 „Egészségre nevelő és szemléletformáló életmódprogramok a kistérségben” című kiíráson, 124.955.300 Ft vissza nem térítendő támogatásban részesült. Mint azt az Egészségfejlesztési Iroda munkatársaitól megtudtuk, jelen projekt megvalósítása komplex módon a kistérség lakosságának – betegségeket megelőző – egészségfejlesztését szolgálja. A program népegészségügyi szempontból kiemelt területekre fókuszál, mely során olyan egészségre nevelő, szemléletformáló események valósulnak meg az EFI szervezésében, melyek az életmódváltás képességének fejlesztésére, a lelki egészség kialakítására, az egészséges táplálkozásra, a rendszeres testmozgásra, valamint a káros szenvedélyekkel összefüggő megbetegedések, a szenvedélybetegségek megelőzésére ösztönzi az itt élőket. A pályázat keretében egy Egészségfejlesztési Iroda és egy ún. „felnőtt játszótér” került kialakításra, a város három különböző helyszínén. Ezeken az ún. „játszótereken” libegő, lábizom erősítő- és nyújtó, komplex hasizomerősítő, gyalogló, evezőpad, derék- és csípőformáló, illetve függeszkedő eszközök kerültek telepítésre. Az eszközöket bárki térítésmentesen kipróbálhatja, hiszen a fő cél, hogy ösztönözzék a lakosságot a rendszeres testmozgásra. Aki pedig azt szeretné, hogy életében rendszerré váljon a testmozgás és a sport, az az eszközök használatához bátran kérheti szakember segítségét is. Mint az lapunknak Frittmann Éva a Fritti Sport vezetője elmondta, bátran fordulhatnak hozzájuk azok, akiknek az egészséges életmóddal kapcsolatban kérdésük van, vagy szakember segítéségét szeretnék igénybe venni. - Nagyon szívesen adunk táplálkozási tanácsokat és amennyiben bárki igényli a szabadtéri fitnesz eszközökre akár külön személyre szabott edzéstervet is készítünk – mondta el Éva.

 

 

Így az esti séták, vagy kocogások alkalmával, ha 10-15 percre megállunk ezeknél a „felnőtt játszótereknél” és bátran használjuk a gépeket, már sokat tettünk legfontosabb kincsünk az egészségünk megőrzése érdekében. És persze ne feledjük, ettől olcsóbb orvosság nincs! 

 


A cikkekhez és galériákhoz a hozzászólás csak regisztráció után lehetséges.

 

 
Hirdetés