Fussunk együtt a fogyatékkal élőkért! Nyomtatás E-mail
2014. szeptember 19. péntek, 20:22

Idén második alkalommal rugaszkodtak neki a hatvan kilométeres – öt települést érintő - távnak a Trizoli Jótifuti bringás nap résztvevői Kecskeméttől Ágasegyházán, Izsákon, Páhin át egészen Kiskőrösig. Az ötletgazda, szervező Kuti Zoltán a kiskőrösi Egymi pedagógusa hívó szavára sokan pattantak nyeregbe, hogy megtegyék az emberpróbáló túrát. Nem mindennapi célért tekertek, bringázásukkal a fogyatékkal élőkre szeretnék felhívni a figyelmet.

 

- Három évvel ezelőtt a Vöröskereszt meghívott, legyek segítő egy fogyatékkal élő gyerekek számára szervezett balatonfenyvesi táborban – meséli Zoli a Jótifuti történetét. A táborban egy olyan, 17 esztendős, tolószékes fiút, Kapás Sanyit kellett istápolnom, aki sem a kezeit, sem a lábait nem tudta használni. Elhatároztam, hogy megpróbálom segíteni, támogatni a jó humorú, kedves srácot. Sokat gondolkodtam, mit is tehetnék. Jómagam több évtizede aktívan sportolok, ezért úgy határoztam, megszervezem 2013-ban az első Trizoli Jótifuti bringás és futó napot és a támogatásoknak, valamint a nevezési díjaknak köszönhetően sikerült is tavaly egy laptopot vásárolnunk Sanyinak, akinek ez a számítástechnikai eszköz elengedhetetlen a megfelelő kommunikációhoz. Idén, már, mint egyesület szerveztük meg ismét a jótékonysági eseményt. A résztvevők száma megháromszorozódott és az ország minden részéről érkeztek, még Szombathelyről is bringások. A 60 kilométeres távot ki futva, ki kerékpárral tette meg. 7 óra alatt jutottunk el Kiskőrösre. Az egyes állomásokon kerekes székes résztvevők és gyermekek is csatlakoztak hozzánk, településük főutcáján velünk együtt jöttek ők is.

 

 

 A Trizoli Jótifuti egyesület ebben az évben már minden résztvevő településen tudott segíteni egy-egy mozgásában korlátozott gyermeket nevelő családnak. A jövőben szeretnének olyan tandem kerékpárokat vásárolni, amelyek segítségével ezek a gyermekek is részt tudnak majd venni a kerékpáros túrákon. Adományként már kaptak is három ilyen kerékpárt, amelyet felújítva tudnak majd használni az ősszel induló Bringasuli programjukban. Szeretnék a versenyt kiszélesíteni. Az eddigi településeken kívül Budapest, Baja, Kiskunhalas, Sükösd, Kalocsa, Soltvadkert, Kecel, Akasztó, Bácsalmás teleüléseken élők is érdeklődnek a program iránt.

 

A kecskeméti Decathlon sportáruház a tavalyi évhez hasonlóan az idén is versenyt hirdetett az érintett települések iskoláinak bringás csapatai között. Az első díjat, egy 15 ezer forintos vásárlási utalványt az EGYMI kecskeméti iskolája nyerte, második lett az Izsáki általános Iskola, ők egy 10 ezer forintos utalványt kaptak. A harmadik díjat, egy 5 ezer forintos vásárlási utalványt pedig a kiskőrösi Petőfi általános iskola kerékpárosai nyerték meg.

 

Kuti Zoli hálás szívvel köszöni meg a támogatóknak és a résztvevőknek a támogatást. Mint mondja: talán fel sem tudjuk fogni, mekkora örömet szerzünk fogyatékkal élő társainknak. Sokan használt sportcikkeket is az egyesületnek ajándékoztak, volt, aki kedves bringájától vált meg a nemes cél érdekében.

 

A rendezvényt a magánszemélyeken kívül támogatták: Kiskőrösi Strand és Thermál fürdő, István Borház, Csipke Hotel Kiskunhalas, ART TeleCom, Decathlon sportáruház.

 


A cikkekhez és galériákhoz a hozzászólás csak regisztráció után lehetséges.

 

 
Hirdetés