Európa-bajnok lett a halasi Juhász Adél Nyomtatás E-mail
2014. augusztus 21. csütörtök, 23:21

Kiskunhalas ünnepel! A hat éves korától versenyszerűen úszó Juhász Adél a hollandiai Dordrechtben zajló ifjúsági Európa- bajnokságon aranyérmes lett 200 méteres pillangóúszásban. Novotny Attila 16 éves tanítványa 2:10,93-as eredménnyel utasította maga mögé az európai mezőnyt.

 

 

Adél 150 méter megtétele után még a negyedik helyen fordult, ám fantasztikus hajrával elsőként ért célba a spanyol Balbuena Hereda (2.11.24) és a brit Clynes Amelia (2.11.46) előtt. Edzőjével és édesanyjával beszélgettünk a fantasztikus sikerről.

 

 

- Nem lehet szavakba önteni azt az érzést, amikor Adél győzelmének ünneplésére megszólalt a magyar Himnusz – emlékszik vissza Novotny Attila. - Adél először élt át ilyen eseményt, ő ugyan kibírta sírás nélkül, nekem viszont könnyes lett a szemem. Kilenc éve dolgozunk együtt. Számos hullámvölgy van mögöttünk, de Adél mindig talpra állt. Kemény harcot vívtunk meg önmagunkkal és egymással is, míg idáig eljutottunk. Hiszem, hogy van még tovább is! A következő cél az ifjúsági világbajnokság, majd a rövid pályás EB, VB, két év múlva pedig a riói olimpia. Rajtam nem fog múlni - teszi hozzá a tréner.

 

Juhászné Kati meghatódva beszél lánya sikeréről. Azt hangsúlyozza, a siker nem egyéni érdem. Adél háta mögött egy nagyon erős csapat áll, melynek élén egy fantasztikus edző tevékenykedik. - Most az a legfontosabb, hogy ne szálljunk el a sikertől. A munka megy tovább - mondja Kati, aki hozzáteszi, sikongva nézte végig Adél hajráját az interneten, de a Himnusz felcsendülésekor ő sem tudta visszatartani a könnyeit.

 

Adélt is elcsíptük egy szóra, bár ő már a hazaérkezést követően Debrecenbe utazott a felnőtt országos bajnokságra. Kissé fáradtan, de annál nagyobb lelkesedéssel üzen a szurkolóinak: „Köszönök mindent! Elsősorban Attilának, Janka húgomnak, anyuéknak, a csapatnak és a Bibós diáktársaknak, az edzéseknek helyet biztosító Halasthermál uszodának és minden támogatónak.”

 

 Juhász Adél nem az egyetlen halasi úszótehetség. Húga, Janka, valamint a csapathoz Egerből leigazolt Szilvási Gréta is válogatott kerettagok, mellettük László Levente, Nagy András és Vas Luca is hasonlóan remek úszók, számos érem büszke tulajdonosai. Mindannyian kisgyermek koruk óta úsznak Novotny Attila irányításával, a Halasthermál 19 méteres medencéjében.

 

 

 


A cikkekhez és galériákhoz a hozzászólás csak regisztráció után lehetséges.

 

 
Hirdetés