Get Adobe Flash player
Műfüves focipályát avattak Soltvadkerten Nyomtatás E-mail
2014. június 27. péntek, 22:18

Közel 120 milliós pályázati támogatásból készült el a soltvadkerti sporttelep műfüves pályája, és az annak megvilágítását szolgáló lámparendszer. Az ünnepélyes átadásra közel 150 vendéget hívtak meg.

 

 

A soltvadkerti labdarúgásnak komoly története van. 1912-ben jegyezték be az első helyi csapatot, majd 1927-ben a Soltvadkerti Turul Sportegyesület megalakulásával kapott szervezeti formát a sportág. Az egyesület 1947-től működik Soltvadkerti Testedző Egyesület néven. Több mint 100 év alatt a labdarúgó pálya a település több részén is helyet kapott, majd 1964 végére elkészült a megye egyik legjobb fekvésű sporttelepe, itt ahol most a legkorszerűbb technológiájú műfüves pálya létesült.

 

Az avató ünnepségen dr. Kerényi János és Font Sándor országgyűlési képviselők köszöntőjét követően Dunai Antal olimpiai bajnok, ezüstcipős labdarúgó, a Magyar Labdarúgó Szövetség munkatársa, a Magyar Olimpiai Bizottság tagja szólt a helyi fiatalokhoz. Elmondta, az országban kevés - talán egyetlen - olyan település dicsekedhet műfüves nagypályával, ahol a labdarúgó csapat a megye I-ben játszik. Ekkora beruházást többnyire NB I-es csapatok vagy sportiskolák tudhatnak maguknak. Soltvadkert eddig is jeleskedett a korszerűsítésben, a fejlesztésekben, az összefogásban. Ékes példa erre a most átadásra került létesítmény. Majd hozzátette, Bács-Kiskun megyéből már számos tehetség aratott sikert a labdarúgásban. A titok nyitja a szorgalomban van és a sport iránti elkötelezettségben, alázatban.

Legyetek kitartóak, bízzatok magatokban és az edzőtökben! Egy ilyen létesítmény hozzájárulhat a sikereitekhez! – biztatta az utánpótlást Dunai Antal.

 

A szalagátvágást követően a Soltvadkerti TE serdülő, ifjúsági és felnőtt csapatai, valamint a Soltvadkerti Foci-Suli Egyesület 2005/2006-os korosztálya és lánycsapata bemutató edzést tartott Kis Péter, Szlovák Róbert, Ugrai Imre és Tóth István edzők vezetésével. 

 


A cikkekhez és galériákhoz a hozzászólás csak regisztráció után lehetséges.

 

 
Hirdetés