Get Adobe Flash player
A tereprally ígéretes csapata a MANGO TEAM Nyomtatás E-mail
2014. június 12. csütörtök, 20:36

Közel ötven autó és ugyanannyi motor és quad gyűlt össze a tabdi Dankó-villánál a Tabdi Off-road Találkozón május 4-én. Harmadik alkalommal rendezték meg ugyanis a környék benzingőz szerelmeseinek találkozóját.

 

 

Az idén profi szintre emelték a verseny szervezését: különleges akadályokkal tűzdelt pályán kellett ügyeskedniük a bevállalósaknak. Volt minden: homokfal mászás, libikóka, gumiterep, erdőkerülés időre. Vörös Gábor és neje Léder Kornélia, Borzák Tibor és párja Bajusznács Icu, Tóth Krisztián és családja, valamint Keller Attila, a szervezőgárda kemény magja abban is jeleskedett, hogy mindenki megtalálja magának és gépállatának megfelelő terepet.

 

 A program a korábbi évekhez hasonlóan zajlott. Először a homokbányát vették be a terepesek, majd ebéd után átvonultak a nádasba, ahol rendesen csapatták egymást és a sebességet. Bolondozásuknak az eső sem vetett véget. Az utolsó csepp üzemanyagig „táncoltatták” gépeiket az off-roadosok.

 

 

 Már a kora reggeli órákban népes tábor gyűlt össze, amikor a Mango csapat autója legurult a trélerről. A Rácz Donát, Tóth Béla, Tegzes Károly és Miszlik Zoltán alkotta Mango Team különleges gépcsodája mindenkit lenyűgözött. Amikor az első és legmagasabb akadálynál „bemutatkozott”, egyeseknek tátva maradt a szájuk. Az idei off-road versenyek bajnoka, a katonai alvázra épített, Volkswagen motorral felszerelt Volvó igazi kuriózumnak számít. Nem csoda, hiszen roppant erejével - 340 lóerő, 650 Nm nyomatékkal - a legmagasabb falakat is megmássza. Mint megtudtuk, a lelkét a dinitrogénoxid (altatógáz) kelti életre. Az idén már a második Bács Trophy versenyt nyerték meg vele, legutóbb Tiszakécskén, Mercedes G-Geep csapatokat a hátuk mögé szorítva. A legmagasabb extrém kategóriában versenyző Mango Team is ígéretesnek tűnik az efféle technikai sportban.

 

 

 


A cikkekhez és galériákhoz a hozzászólás csak regisztráció után lehetséges.

 

 
Hirdetés