Műfüvön pattog a labda Vadkerten Nyomtatás E-mail
2013. december 18. szerda, 17:02

Október 25-én műfüves focipályát adtak át a soltvadkerti Kossuth Lajos Evangélikus Általános Iskola sportudvarán. Az új pálya összköltsége 31 millió forint volt, ám az MLSZ pályázati támogatásának köszönhetően csupán 10 százalék önerőt kellett biztosítania a városnak a Soltvadkerti

 

 

Foci Suli Egyesülettel karöltve. A pályaavató ünnepségre a nyarat idéző melegben a Foci Suli növendékei mellett a helyi általános iskolásokon és óvodásokon kívül vidéki focicsapatok is érkeztek, hogy kipróbálják, hogyan pattog a labda a műfüvön. A megnyitón Udvarhelyi Attila iskolaigazgató és Lehoczki Ferenc polgármester mellett jelen volt Font Sándor országgyűlési képviselő, Csesznegi Lajos, a Foci Suli elnöke, Szabó Mihály, a megyei labdarúgó szövetség társadalmi elnöke valamint Majoros Attila az MLSZ OTP Bank Bozsik- Program Intézmény programvezetője is. Mint megtudtuk, a 700 tonna kavics alapra épült alagcsövezett pályát a világításnak köszönhetően sötétedés után is használhatják a sportolók. A polgármester avatóbeszédében hangsúlyozta, történelmi jelentőségi esemény ez Soltvadkert életében, hiszen ez a település első műfüves pályája. A sporttal kapcsolatos beruházások során a közelmúltban felújították az asztaliteniszezők termét, a focipálya öltözőit, és a sorozat a műfüves pálya átadója után sem áll meg, hiszen pozitívan bírálták el a város nagyméretű műfüves pályára beadott pályázatát is. Lehoczki Ferenc elmondta, a birkózók edzőtermének felújítása is szerepel a tervek között.

 

Font Sándor beszélt arról a tervről is, ami az evangélikus iskola sportcentrumának bővítéséről szól. Az országgyűlési képviselő elmondta, a sportcsarnokkal szemközti parkoló területére a tervek szerint tanuszodát építenének. Majoros Attila kiemelte, országszerte egyre több hasonló létesítmény épül, ami a helyi fiatalok számára hosszú időre biztosít tartalmas, aktív szabadidőt. Az ünnepélyes átadó után elsőként a kiskőrösi mazsorettesek léptek a műfüves pályára, ahol előadásuk után a Foci Suli növendékei rúgták a bőrt.

 

 

 


A cikkekhez és galériákhoz a hozzászólás csak regisztráció után lehetséges.

 

 
Hirdetés