Dobogón Tarjányi a motoros fenegyerek Nyomtatás E-mail
2012. december 06. csütörtök, 08:00

Tarjányi Ádám, a Wattay Szakiskola másodéves diákja, gyorsasági motoros versenyző 16. születésnapján bajnoki bronzzal gazdagította éremgyűjteményét. 

A Pannónia Ringen megrendezett, R-Evolution Kupa záró futamán II. helyen érkezett a célba Végh Jani mögött és Oldal Imre előtt. Ezzel az eredménnyel az idei R-Evolution Kupa pontversenyében I. helyen végzett! Emellett Ádám megmérettette magát a Superstock 600-as kategóriájában is.

A Superstock 600 Országos Bajnokság utolsó futamán Ádám az időmérő edzésen elért 2:02.225- ös idejével pole pozícióból indulhatott Kovács Niki és Kurucz Feri előtt. Azon a versenyen, ahol a tét az OB III. helye volt. A rajtot Feri kapta el a legjobban és az első körökben Feri, Niki és Ádám kergették egymást. Nikinek sikerült az élre törnie, Ádám is meg tudta előzni Kurucz Ferit, így a futam közepén, kemény harc alakult ki. Ketten óriási harcot vívtak, mígnem a futam vége felé Ádám egy balos kanyarban külső íven elhúzott Niki mellett és ezt a pozíciót a végéig tartotta. 

- Ezúton is köszönöm Ádámnak, hogy a vérnyomásom végig az egekben volt - mondta Kecskeméti Karesz, aki a pálya széléről tudósította lapunkat, és nem győzte kattintgatni fényképezőgépét, hogy a száguldó fenegyereket megörökítse. A végeredmény a következőképpen alakult: Tarjányi Ádám I. hely, Kovács Niki II. hely, Nagy Győző III. hely, IV. Kurucz Ferenc, V. Péntek László Zsolt. Összesítésben az Országos Bajnokság első három helyezettje: Chrobák János I., Kurucz Ferenc II, Tarjányi Ádám III. lett.

 


A cikkekhez és galériákhoz a hozzászólás csak regisztráció után lehetséges.

 

 
Hirdetés