MTK-ban folytatja a focit Andriska Renáta Nyomtatás E-mail
2012. július 18. szerda, 07:01

Lapunk egyik rendszeres olvasója hívta fel a figyelmünket egy kiskőrösi kamasz lányra, aki sokoldalú tehetségével rendszeresen kivívja környezete elismerését. Andriska Renáta még csak idén ballagott a Petőfi iskolából, mégis komoly eredményeket tudhat már magáénak.

A tehetséges nagylány kilenc éve futballozik. Elszántan, kitartóan. Szándéka komolyságát mi sem jelzi jobban, minthogy a jövőt is ennek a sportágban tervezi. Tavaly megkapta a Legjobb Utánpótlás Labdarúgó díjat, az Ország Legjobb Hátvédje díjat, nemrégiben pedig Az év sportolója kitüntetéssel jutalmazták. - A Pásztor Gyula bácsinál kezdtem a labdarúgó karrierem - meséli Renáta, majd négy év elteltével mentem át Biácsi Gáborhoz, és újabb négy év elteltével Agócs Zoltánnál játszottam. Fontos megemlítenem Csengő Lajost is, az ő trénersége alatt kerültem először lányokkal egy csapatba. Minden edzőmet szerettem és tiszteltem, de a legtöbb eredményem Biácsi Gábornak köszönhetem. Többek között azt, hogy nemrég leigazoltak az MTK U15, és U17-es női csapatához. Nagy öröm, hogy felvettek az álomiskolába: Budapesten a Csanádi Árpád Gimnázium és Sportiskolába megyek tovább tanulni. Vágyam, hogy kiváló sportoló legyek, de a tanulást is fontosnak tartom. A foci után a kedvenc sportom a kézilabda, szeretek kosárlabdázni is, ám a magasságom nem ideális hozzá, így ez csak hobbi maradt. A sporton kívül szeretem az irodalmat, verseket olvasok. Ezt Petrányi Ilona tanárnőm szerettette meg velem.

A családom mindig biztos háttér a számomra, a szüleim nagyon örülnek a sikereimnek, és természetesen féltenek is. Főként a térdbalesetem után. Ígérem, bizalmukat igyekszem meghálálni – mondja korát meghazudtoló bölcsességgel Renáta.

vnm

 


A cikkekhez és galériákhoz a hozzászólás csak regisztráció után lehetséges.

 

 
Hirdetés