Maksa Jocó a Forma 1-ben Nyomtatás E-mail
2012. június 07. csütörtök, 06:56

Maksa József gyerekkori álma vált valóra, amikor beülhetett egy Forma 1-es versenyautóba. Fotója bejárta a világhálót.

- A Forma1-es rajongásom 1999-ben kezdődött, amikor minden vasárnap délután családi program volt a futamokat nézni – mesél a szenvedélyéről Józsi. – A mclarenes Mika Hakkinenn tehetsége fogott meg először és a csapata iránti rajongásom a mai napig megmaradt. Kedvencem Kimi Raikonenn is, de amikor átszerződött a Ferrarihoz, én hű maradtam a csapathoz. 2007-ben bemutatkozott a szezon elején a Mclaren csapatában Lewis Hamilton, és már az első futam alatt nyújtott teljesítménye nagyon meggyőző volt. Onnantól kezdve nagy Hamilton rajongó vagyok, és persze a csapaté is.

Élőben is láttad már a Forma 1-es istállót?

- Volt szerencsém kint lenni a magyar nagydíjon, egy szombati napon, az időmérő edzésen. Hatalmas élmény volt! Már akkor elhatároztam, hogy mindent elkövetek, hogy egyszer beülhessek egy F1-es autóba.

Most sikerült. Hogyan?

- Amikor a tévéreklámba megláttam, hogy Budapesten szervez az egyik mobilszolgáltató cég egy rendezvényt, azzal a céllal, hogy a rajongókhoz közelebb hozza a sportot, már tudtam, hogy nekem ott a helyem. Alig győztem kivárni azt a két hetet. Végre eljött a várva várt pillanat. Nem is néztem körül a rendezvényen, bár nagyon sok program volt. Engem csak az hozott lázba, hogy végre beleülhetek álmaim autójába! Még a háromórás sorban állás sem riasztott vissza, hogy néhány másodpercig versenyzőnek érezhessem magam. 

Milyen érzés volt?

- Elmondták, hogy mire figyeljek, amikor beleülök, az élmény leírhatatlan. Abban a pár percben, míg az autóban voltam, a gyermekkori álmom vált valóra. A nap végére volt szerencsém megnézni Jenson Button bemutatóját. Az orrom előtt égette, füstöltette a kerekeket, a gumidarabok csak úgy röpködtek. Hatalmas élményben volt részem.

 
 


A cikkekhez és galériákhoz a hozzászólás csak regisztráció után lehetséges.

 

 
Hirdetés